26 augustus 2014

Promotie voor Jeroen Houterman

Internationaal parcoursbouwer Jeroen Houterman heeft van de FEI de Level 4 status toegekend gekregen. Level 4 (voormalige O-status) is het hoogste niveau dat een official kan bereiken in de mensport. Door deze promotie mag Houterman Wereldkampioenschappen en landenwedstrijden (CAIO’s) bouwen.


Jeroen Houterman is geen onbekende in de menwereld. De 48- jarige Limburger is sinds 2008 voorzitter van de Belangenvereniging Mennen. De in Horst woonachtige menliefhebber is sinds 1996 nauw betrokken bij de organisatie van de menwedstrijd in Uden, waar hij zowel verantwoordelijk is voor de parcoursbouw als deel uitmaakt van het bestuur. Ook op diverse andere klasse 4 en internationale concoursen is Houterman betrokken als (assistent) parcoursbouwer, waaronder Deurne, Horst, Beekbergen en Lähden. Houterman is tevens Level 3 Technical Delegate en FEI World Cup parcoursbouwer.

Voor Houterman, vader van twee mennende dochters, is de mensport puur hobby. Hij runt samen met zijn vrouw Annemiek een bedrijf in potplanten en rijdt met haar en zijn schoonfamilie tweespan paard in de klasse 3.