6 januari 2014

Promotie voor Els Broekman en Aad van Marwijk

In de kaders van bondscoach Ad Aarts zijn verschillende menners gepromoveerd. Twee rijders stromen door naar het A-kader: enkelspanrijder Els Broekman en para-menner Aad van Marwijk.


Foto: Marie de Ronde-Oudemans

Aad van Marwijk (Monster) is door Ad Aarts toegevoegd aan het A-kader bij de paramenners. "Aad liet bij de demonstratiewedstrijd in Beekbergen hele goede dingen zien, waarmee hij zijn kaderopname realiseerde om samen met zijn collega rijders de ongetwijfeld stevige voorbereidingen richting het WK aan te pakken." Het WK voor paramenners is 27 tot en met 29 juni in Sandringham (UK).
Els Broekman (Lomm) maakt een bliksemcarrière door met haar pony Sluypenberg's Aron in de rubriek enkelspan pony. Op het Wereldkampioenschap in Pau reed ze een hele goede dressuurproef als basis voor haar individuele bronzen medaille en hielp ze het Nederlandse team aan goud. "Els is begin vorig jaar versneld doorgestroomd vanuit klasse 1 en 2. In het begin presteerde ze nog wat wisselend, maar de derde plaatsen op het NK en het WK laten zien dat doorstromen naar klasse 4 wel terecht geweest is," roemt bondscoach Ad Aarts zijn pupil. "Haar pony Sluypenberg's Aron is geweldig. Die loopt als een paard met drie fantastische basisgangen. De galop wordt ook bij de enkelspannen steeds belangrijker en die laat hij prachtig gedragen zien."Foto: Marie de Ronde-Oudemans