7 april 2014

Record aantal deelnemers op Menwedstrijden Horst

Van 25 tot en met 27 april staan de terreinen van de Kasteelse Bossen in Horst aan de Maas geheel in het teken van de nationale en internationale mensport. Vier dagen lang strijdt een record aantal deelnemers tegen elkaar in een prachtige wedstrijd. Ruim 250 deelnemers uit 14 verschillende landen komen aan de start.

De wedstrijd in Horst is dit jaar voor het eerst opengesteld voor de internationale enkelspanrijders, die eind september hun WK rijden in Hongarije. Ruim 30 menners tasten elkaars prestaties voor de eerste keer dit seizoen af. Onder hen bevindt zich de bronzen medaillewinnaar van het WK 2012 en meervoudig Nederlands kampioen Wilbrord van den Broek.

De tweespanrubriek is goed vertegenwoordigd met ruim 20 deelnemers, waaronder de Nederlandse topmenners Harrie Verstappen, Gerard Leijten en Carlo Vermeulen, die in 2013 team brons wonnen.

De vierspannen zijn extreem goed vertegenwoordigd in dit belangrijke WK-jaar. Wereldkampioen Boyd Exell uit Australië reist af naar het Limburgse Horst en neem het op tegen onder meer het Nederlandse toptrio IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en Nederlands en Europees kampioen Theo Timmerman. De beste vierspanrijders ter wereld starten in Horst hun voorbereidingen op het Wereldkampioenschap, dat begin september wordt verreden tijdens de prestigieuze Wereldruiterspelen in het Franse Normandië.

De menwedstrijd in Horst biedt uiteraard ook voor de nationale en para equestrian menners een perfecte wedstrijd. 255 aanspanningen in alle klassen en rubrieken, van enkelspan pony tot vierspan paard, rijden tegelijkertijd met de internationale menners hun wedstrijd, zodat iedere wedstrijddag bol staat van de spanning.


Een belevenis
De menwedstrijden in Horst zijn een gratis toegankelijk evenement dat meer biedt dan alleen mensport. Kinderen kunnen zich laten schminken, ponyrijden en zich vermaken in de ‘kinderboerderij’ of op het springkussen. Kortom, de menwedstrijden in Horst bieden voor ieder wat wils.

Meer informatie