7 september 2017

Record aantal deelnemers op WK tweespannen Lipica

Een recordaantal van 82 deelnemers uit 23 landen komt van 20 tot en met 24 september aan de start op het 17e Wereldkampioenschap voor tweespan paarden in Lipica, Slovenië. 19 landen nemen het tegen elkaar op om de teammedailles.

Miha Tavcar is een van de Sloveense deelnemers
Foto: Krisztina Horváth

Onder de deelnemers bevindt zich het complete podium van het WK 2015 met titelverdediger Vilmos Lázár, zilveren medaillewinnaar Zoltán Lázár en bronzen medaillewinaar József Dibak.
Voor Nederland komen Stan van Eijk, Tom Engbers, Tristan Verheijen, Antonie ter Harmsel en Geert Dijkhof aan de start.

De terreinen op de Lipizzanerstoeterij in Lipica liggen er prachtig bij en de tweespanmenners hebben de eer om als een van de eersten het schitterende gerenoveerde hoofdstadion te betreden. Het hippodrome biedt plaats voor een groot aantal toeschouwers en delen van de tribunes zijn overdekt.

Internationaal Level 4 parcoursbouwer Gábor Fintha tekent voor het ontwerp van de acht mooie marathonhindernissen die voor het publiek zeer goed te volgen zijn.

Het WK begint op woensdag 20 september met de veterinaire keuring, gevolgd door twee dressuurdagen. Op zaterdag 23 september is de marathon, gevolgd door de spannende vaardigheid op zondag 24 september.

Klik hier voor de deelnemerslijst en het programma.