11 november 2019

Revanche voor Marijke Hammink tijdens EIM Denekamp

Op zaterdag 9 november werd onder grote publieke belangstelling de EIM Denekamp verreden, met overdag de voorronden om de Twente Cup. In het avondprogramma de finales van deze rubrieken, de tweespan paarden en maar liefst zeventien vierspannen pony's uit drie verschillende landen.

Bij de vierspan pony’s had Marijke Hammink een appeltje te schillen met Gerco van Tuyl, de winnaar van indoor Nijkerk. In de eerste omloop was Marijke de snelste en bleef foutloos, waar Gerco zeven seconden langzamer was en een bal liet vallen. In de tweede omloop waren de rollen omgedraaid, maar kon Gerco Marijke niet meer passeren in de einduitslag en werd tweede. Henk Jan Hiddink werd derde.  De Belg Nick Weytjens, als zevende geeindigd, kreeg een bos bloemen met een extra prijs omdat zijn team ruim 450 kilometer moest afleggen om in Denekamp mee te kunnen doen!

Ook bij de tweespan paarden werd er fantastisch strijd geleverd, waarbij Anthonie ter Harmsel met de winst naar huis ging na twee maal de snelste ronde neer te zetten en foutloos te blijven. Rens Egberink liet ook in beide ronden de ballen op de kegels maar was steeds een fractie langzamer en eindigde als tweede. Geert Dijkhof en Raymond Letteboer streden onderling om de derde plaats: met ieder een afgeworpen bal tijdens de eerste ronde en een foutloze tweede ronde maakte Raymond op snelheid het verschil en werd derde.

De Twente Cup

Bij de jeugdrubriek ging de overwinning naar Anouk Nijenhuis, gevolgd door Karlijne Ramaker en Lotte Letteboer.

De rubriek enkelspan pony’s leverde in beide omlopen een overwinning op voor Larissa Reints.  Zij bleef  Graciella Schut en Alwin Ahlers ruimschoots voor. De finaleronde veranderde niets aan de ranking.  Bij de tweespan pony’s waren de verschillen tussen de nummer 1 en 3 minder dan drie seconden na twee omlopen. Een prachtige rubriek waarbij Jorn Elburg als winnaar uit de bus kwam tijdens de finale.

Theo Spit haalde in de finale van de enkelspan paarden alles uit de kast, maar moest na afworp van twee ballen zijn meerdere erkennen in zowel Gerard Schut die de rubriek op zijn naam zette, als Anne Marie Evers die een foutloze finaleronde reed.

De organisatie van het Euregio Indoor Mennen Denekamp kijkt terug op een succesvol en gezellig evenement. Volgend jaar vindt de 25ste editie van het Euregio Indoor Mennen Denekamp plaats op 14 en 15 november, met als thema “FEEST!!”

Klik hier voor alle uitslagen


Marijke Hammink (archieffoto)
Foto: Rinaldo de Craen