29 juli 2015

Riesenbeck: Alle Nederlandse paarden ‘fit to compete’

De paarden van de Nederlandse twee-en vierspanrijders die de komende dagen deelnemen aan de landenwedstrijden in het Duitse Riesenbeck zijn vanmiddag probleemloos door de veterinaire keuring gekomen.


Foto: Marie de Ronde-Oudemans


Foto: Marie de Ronde-Oudemans

Het Nederlandse tweespanteam bestaat uit Eric Couwenberg, Raymond Letteboer en Harrie Verstappen. Individueel deelnemer Ben Gosschalk meldde zich op het laatste moment af voor de wedstrijd.

Het Oranje vierspanteam bestaat uit Koos de Ronde, Peter de Ronde en Herman ter Harmsel. Hans Heus neemt op individuele titel deel.
De keuring vond plaats in en bij de nieuwe rijhal, die net klaar is. Dit zorgde voor ideale, droge omstandigheden gezien het grillige weer dat ook Riesenbeck teistert.
Voor de Franse tweespanrijder Frédéric Bousquet viel helaas het doek nadat één van zijn twee voorgebrachte paarden niet werd goedgekeurd. Ook een paard van de Zweedse Camilla Ahlberg en van de Pool Marek Barylko kregen het sein ‘not fit to compete’. Zij starten wel.
Bij de vierspannen werd een van de paarden van de Spanjaard Antonio Carrillo afgekeurd.

Morgen bijten de tweespanmenners het spits af in de dressuur, waarbij de eerste helft van de deelnemers aan de start komt. ’s Middags volgt de eerste helft van de vierspanrijders.
Op vrijdag komen dan de overige twee-en vierspanrijders in actie in de dressuurpiste van Riesenbeck.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.Foto: Marie de Ronde-Oudemans


Foto: Marie de Ronde-Oudemans