1 augustus 2015

Riesenbeck: Koos de Ronde beste Nederlander

Koos de Ronde was vandaag de beste Nederlandse vierspanrijder in de marathon in Riesenbeck. De zilveren medaillewinnaar van het Nederlands Kampioenschap werd negende in de marathon, die werd gewonnen door de Duitser Christoph Sandmann.

Koos de Ronde reed een aantal hindernissen zeer snel, maar liep hier en daar ook tegen probleempjes aan. De menner uit Zwartewaal is in de tussenstand een plaats gezakt.
Herman ter Harmsel zette het tweede teamresultaat meer met de 13e positie. Ter Harmsel reed een degelijke marathon en staat momenteel 12e. Derde teamlid Peter de Ronde deed wat hij kon en reed een stabiele marathon waarmee hij naar de 18e plaats is geklommen.
Individueel deelnemer Hans Heus bezet momenteel de 28ste plaats van het 35 deelnemers tellende veld.

In het landenklassement heeft Duitsland met drie rijders in de top vijf de leiding overgenomen. Jozsef Dobrovitz junior presteerde sterk en werd vandaag tweede, terwijl zijn vader Jozsef Dobrovitz vierde werd. Hiermee hebben de Hongaren het Nederlandse team naar de derde plaats verwezen.
In het individuele klassement gaat dressuurwinnaar Exell ondanks het verliezen van een groom en het afrijden van een balletje nogsteeds aan de leiding. Het verschil met Sandmann bedraagt echter 0,61 strafpunten waardoor de vaardigheid morgen bloedspannend wordt.