1 augustus 2014

Riesenbeck: Mooie start voor Theo Timmerman

After two hot days of dressage in Riesenbeck, European Champion Theo Timmerman leads the four-in-hand class and Germany's individual competitor Sebastian Warneck put down the best dressage test in the pairs class.
Because of the construction of two new riding halls on the main show grounds, the dressage arena was moved to a different part of the show grounds, where the footing was quite heavy.“Dit was een hele goede voorbereiding op het WK,” vertelt een tevreden Timmerman. “Het span voelde heel fijn aan, ze zijn echt helemaal klaar nu, ik kan er mee lezen en schrijven.” Voor Timmerman en zijn Nederlandse collega’s is Riesenbeck de laatste observatiewedstrijd voor de Wereldruiterspelen in Normandië, die op 3 september van start gaan voor de vierspanrijders.
Chardon reed zijn vierspan, met daarin twee paarden van de Argentijnse vierspanrijder Baron Wolf von Buchholtz, naar de tweede plaats. Chester Weber reed met twee andere paarden als waarmee hij in Aken de dressuur won en eindigde als derde.
Herman ter Harmsel werd 17e, Mark Weusthof 23e en Hans Heus 29e in het 43 deelnemers tellende veld.

The four-in-hand drivers will compete in the Top Score competition this evening, which is part of the Fahrderby. The marathon with 7 obstacles is scheduled for Saturday.


Click here for the starting orders and results.

Click here for the photos of the four-in-hand dressage.

Click here for the photos of the horse inspection.
 

Bondscoach Harry de Ruyter was blij met de resultaten van de vierspanrijders, maar was ook zeer te spreken over de tweespanrijders, die strijden in de landenwedstrijd. Voor deze menners stond gisteren de dressuur al op het programma. Wegens de bouw van twee nieuwe rijhallen op het hoofdterrein in Riesenbeck vond de dressuur voor de menners overigens plaats op een ander terrein dan gebruikelijk.
Met de vijfde plaats voor Harrie Verstappen, de zevende plaats voor Antonie ter Harmsel en de negende plaats voor Gerard Leijten bezet het Nederlandse team momenteel de tweede plaats in de landenwedstrijd. Individueel deelnemer Erik Couwenberg werd 21ste.

De dressuur werd gewonnen door de Duitser Sebastian Warneck. Duitsland gaat aan kop in het landenklassement.

Voor de vierspanrijders is Riesenbeck tevens een Derby, waarvan de speel uw spel wedstrijd die vanavond om 19.45 uur op het programma staat, deel van uitmaakt.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Klik hier voor de foto's van de dressuur.

Klik hier voor de foto's van de veterinaire keuring.