1 augustus 2015

Riesenbeck: Verstappen blijft Duitsers de baas in de marathon

Tweespanrijder Harrie Verstappen heeft vandaag in de pittige marathon in Riesenbeck laten zien er weer helemaal te staan. De oud-wereldkampioen stuurde zijn span bonten vloeiend en foutloos door de zeven hindernissen en won dit onderdeel glorieus. Verstappen liet hiermee de Duitse concurrentie achter zich.

Verstappen was dik tevreden: “Dit is heel goed voor mijn zelfvertrouwen, het liep ook goed. Ik had in één hindernis nog iets sneller gekund, maar alles bij elkaar ben ik heel blij.” De menner uit Eersel is opgeklommen naar de derde plaats in het klassement, dat wordt aangevoerd door door Marco Freund, gevolgd door Sebastian Warneck.
Eric Couwenberg zette het tweede resultaat voor Nederland neer vandaag. De menner uit het Limburgse Veulen reed een nette marathon en eindigde op de 11e plaats, waardoor het Nederlandse tweespanteam gestegen is naar zilver en een teammedaille er zeker in zit. Gastland Duitsland heeft een voorsprong van maar liefst 16 strafpunten.
Derde teamlid Raymond Letteboer liet wisselende prestaties zien in de hindernissen en werd 19e in dit onderdeel. In het tussenklassement staat Letteboer op de 16e plaats, Eric Couwenberg is gestegen naar de 21ste positie.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor de foto's.Foto: Marie de Ronde-Oudemans