30 maart 2020

Rijtuigbouwer Van den Heuvel: ‘Klanten blijven van harte welkom!’

De maatregelen rondom het coronavirus hebben grote gevolgen voor de hippische wereld. De menwereld staat op z’n kop nu in elk geval tot 1 juni alle evenementen en wedstrijden zijn afgelast. Hoefnet sprak met rijtuigbouwer Eric van den Heuvel over de gevolgen van de coronacrisis voor hun wereldberoemde bedrijf.

Paasshow afgelast

De jaarlijkse Paasshow, die op 12 en 13 april gepland stond, gaat niet door. Ook het Rijtuigenmuseum Valkenswaard heeft voorlopig haar deuren moeten sluiten: “Het museum is normaal gesproken alleen op afspraak geopend voor groepen. Deze hebben we helaas allemaal moeten afzeggen voor de komende periode.”

Klanten welkom

“Onze werkplaats en rijtuighal zijn gewoon geopend, klanten die alleen of met z’n tweeën komen zijn van harte welkom mits zij gezond zijn en zich aan de regel houden van 1,5 meter afstand. De prachtige gerestaureerde en ongerestaureerde antieke rijtuigen zijn zonder twijfel een bezichtiging waard.”

Geen wedstrijden  

“Waar we momenteel wel mee te maken hebben is het feit dat we nu zelf geen rijtuigen kunnen afleveren en onze vele buitenlandse klanten kunnen hun rijtuig niet op komen halen. Daarnaast hebben klanten door de afgelasting van de wedstrijden nu ook minder haast om hun nieuwe rijtuig op te halen. Gelukkig kunnen we nog wel rijtuigen leveren als we gebruik maken van een transportbedrijf, dus proberen we op deze manier onze klanten tevreden te houden. Accessoires, tuigen en andere artikelen kunnen we ook nog altijd gewoon per post of pakketdienst verzenden. Wij blijven zoals altijd bereikbaar via telefoon en e-mail.”

Uitgerust!

Eric van den Heuvel probeert ook de positieve kanten aan deze uitzonderlijke crisis te zien: “Ik ben in elk geval een stuk meer uitgerust! Normaal gesproken zijn wij dag en nacht bezig met ons werk. Mijn hobby is mijn werk.”Foto: Krisztina Horváth

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via [email protected] niet toegestaan.