22 februari 2018

Royal Windsor Horse Show viert diamanten jubileum

Van 9 tot en met 13 mei staan de privéterreinen van Windsor Castle geheel in het teken van het diamanten jubileum van de Royal Windsor Horse Show. Dit iconische evenement viert dan haar 75ste editie.


De Royal Windsor Horse Show werd in 1943 in het leven geroepen om de oorlogstijdcampagne ‘Wings for Victory’ te ondersteunen bij het inzamelen van geld voor de aanschaf van Hurricanes en Spitfires voor de Royal Air Force. Sindsdien is het evenement uitgegroeid tot het grootste outdoor paardensportevenement van Groot Brittannië waarbij de beschermvrouwe koningin Elizabeth vanaf het eerste moment ieder jaar aanwezig is.

De oorspronkelijke wedstrijd, waar de deelnemers te paard naar het wedstrijdterrein kwamen omdat er geen benzine was, vond plaats op één dag.

Een van de eerste deelnemers was hare majesteit koningin Elizabeth die in 1944 de ‘Single Private Driving Class’ won met de Noorse pony Hans. Andere leden van de koninklijke familie die deelnamen zijn prins Charles, prinses Zara en, niet te vergeten, prins Philip die er in 1972 voor zorgde dat de internationale mensport aan het evenement werd toegevoegd. Prins Philip nam vele malen deel en won zelf de wedstrijd in 1982 met het vierspan van koningin Elizabeth.

Tijdens de komende editie staan er zowel binnen als buiten de hoofdpiste tal van shows en tentoonstellingen op het programma om de 75ste editie te vieren.

Klik hier voor meer informatie.