15 augustus 2010

Ruime winst voor Poppen in Wierden

De klasse 1, 2, 3 samengestelde menwedstrijd in het Overijsselse Wierden was op vrijdag 13 en zaterdag 14 augustus het toneel van de laatste observatiewedstrijd voor het FEI Wereldkampioenschap Aangepast Sporten Mennen 2010 dat van 2 tot en met 5 september wordt gehouden in Breda.


“Ik ben dik tevreden,” vertelt een altijd positief ingestelde Poppen na afloop van de marathon. “Ik heb Ultra nu zo’n vijf maanden op stal en in het begin hadden we veel communicatieproblemen. We hebben heel hard getraind de afgelopen maanden om dit op te lossen. Ik train iedere week bij Riny Rutjens en ook Robert Roel van den Bosch helpt mij regelmatig. Wierden was onze vijfde wedstrijd en we zijn enorm vooruit gegaan. Ik heb onlangs de beslissing genomen om met Ultra naar het WK in Breda te gaan. Ik heb lange tijd getwijfeld tussen mijn oude WK-paard Nienke en Ultra, maar Nienke is inmiddels ook drachtig. Met Ultra heb ik meer kans om hoog te scoren in de dressuur. De dressuur was voorheen niet mijn favoriete onderdeel, maar met Ultra leer ik pas echt wat dressuur is en dat vind ik geweldig!”

Poppen ziet het WK in Breda met vertrouwen tegemoet: “Wierden was mijn laatste wedstrijd voor het WK. We blijven fijn doortrainen en dan gaan we er in Breda helemaal voor!”

Bondscoach Aangepast Sporten Mennen Henk van Amerongen maakt komende week bekend welke drie menners het Nederlandse team zullen vormen op het WK in Breda: “De wedstrijd in Wierden heeft de keuze voor mij er niet gemakkelijker op gemaakt. De zes menners hebben allemaal gereden voor wat ze waard waren en erg hun best gedaan. Ter voorbereiding op het WK hebben de menners volgens de internationale tijden gereden in de marathon en ik heb de veterinairen gevraagd extra te letten op de conditie van de WK-paarden. Ik ga me nu beraden en neem komende week een beslissing over het team.”

Foto’s
Uitslagen Wierden
Breda Hippique

Bron: Hoefnet.nl
Overname zonder voorafgaande toestemming van de redactie is niet toegestaan.

WK-titelverdediger Jacques Poppen trok zich niets aan van het feit dat hij dressuur en vaardigheid moest rijden op vrijdag de 13e. In de dressuur liet hij met zijn nieuwe WK-troef Ultra (Uwald) zeer sterke verbeteringen zien ten opzichte van de voorgaande wedstrijden en sloot dit onderdeel ruimschoots winnend af, voor Jan Ranzijn en Monique de Bruin.
In de vaardigheid wist Poppen als enige van de zes WK-gangers het parcours foutloos binnen de tijd af te leggen waardoor hij voor aanvang van de marathon een ruime voorsprong had op zijn concurrenten.

Ondanks een kleine hapering in de vierde hindernis waar Poppen even de weg kwijt was maar gered werd door zijn alerte groom, sloot de menner uit het Groningse Frombosch ook dit onderdeel af met de eerste plaats. In het eindklassement eindigde Jan Ranzijn op royale afstand achter Poppen op de tweede plaats, voor Monique de Bruin, Albert Dussel, de in de marathon positief opvallende Adriaan Struyk en Corrie Wegerif.