23 augustus 2008

Samengestelde menwedstrijd Haaksbergen op 11 & 12 oktober

In het weekend van 11 en 12 oktober 2008 organiseert de menvereniging van de landelijke ruiter- en ponyvereniging De Sterruiters uit Haaksbergen, op de terreinen nabij de manege aan de Onlandsweg in Haaksbergen, een samengestelde menwedstrijd.


De wedstrijd wordt verreden onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse bond voor de Hippische Sport (KNHS) en geldt voor aanspanningen met een startkaart in de klasse 1, 2 en 3. Tevens is deelname buiten mededinging – in de hobbyklasse – mogelijk.
Er kan worden deelgenomen door enkel-, twee- en vierspannen (paarden of pony’s) en tandemaanspanningen.

In twee dagen kunnen 90 aanspanningen aan de onderdelen dressuur, vaardigheid en marathon deelnemen. De eerste combinatie start zaterdag om 09.00 uur met de dressuur. Daarna komt het aan op de behendigheid in de vaardigheidsproef. Zondag starten we om 09.00 uur met de marathon.

De Sterruiters heeft Arjan Kleinjan uit Wierden als parcoursbouwer voor de wedstrijd aangesteld. Hij zal samen met de bouwploeg zorgdragen voor een zestal mooie hindernissen, een goede vaardigheid en mooie dressuurbanen.

Het parcours van de marathon bestaat uit zes hindernissen, waaronder de waterbak en de nieuwe boshindernis. Vier van de hindernissen bevinden zich op het bosterrein, nabij de manege van de vereniging, en twee op het hoofdterrein. De hindernissen kenmerken zich door de vele mogelijkheden voor zowel de ervaren als de minder ervaren menner.

Voor het publiek – dat gratis toegang heeft – zal zoals gebruikelijk het nodige entertainment rondom de wedstrijd georganiseerd worden. De Sterruiters heeft ook wat dit betreft een naam hoog te houden.

Aanmelden kan tot 26 september 2008. Het aanmeldingsformulier is te downloaden via de site van De Sterruiters. Daar is ook meer informatie te vinden over de wedstrijd.
Bellen met de organisatie kan via tel. (06) 519 300 90, Martin Noordink.
Bron: de Sterruiters