17 maart 2014

Recreatieve menwedstrijd in het Amsterdamse Bos

Op zondag 13 april organiseert Menvereniging 'Hoofdstad Aanspanning' haar jaarlijkse recreatieve samengestelde menwedstrijd in het Amsterdamse Bos. Koetsiers en hun paarden worden beoordeeld op hun rijvaardigheid, soepelheid en uithoudingsvermogen tijdens een gezellige en sportieve competitie.

Deelnemers kunnen inschrijven voor de klassen ervaren en onervaren. Menners in de categorie ervaren vierspan, tweespan en tandem paarden moeten 18 jaar zijn of dit jaar 18 worden. Voor de overige rubrieken geldt een leeftijdsgrens van 16 jaar. Deelnemers in de categorie onervaren enkelspan paard en tweespan pony dienen 14 jaar te zijn en in de categorie enkelspan pony 12 jaar of dit jaar 12 worden. Voor beide categorieën geldt dat in ieder geval tijdens het wegtraject minderjarigen vergezeld moeten worden door een (ervaren) meerderjarige.
De dressuurproef en het vaardigheidsparcours worden gereden op het terrein bij de Amsterdamse Manege in Amstelveen. Van daaruit vertrekken de aanspanningen voor de marathon door het bos met daarin hindernissen en stap-, draf- en vrije gang trajecten. Tijdens deze marathonrit worden de paarden en pony’s verschillende keren door dierenartsen getest op hun conditie.
Inschrijven kan nog tot 1 april.

klik hier voor meer informatie