28 juni 2014

Sandringham: Poppen en Nederlands team superieur

Het Wereldkampioenschap voor para-menners in Sandringham (GBR) is uitstekend begonnen voor Nederland. Oud-wereldkampioen Jacques Poppen won het eerste WK-onderdeel - de dressuur - met een monsterscore van 35.90, gevolgd door landgenoot Adriaan Struyk. Ook in het landenklassement voor Nederland de lijst aan voor Duitsland en Amerika.


Na dagen van zon, begon ook de dressuurdag van het WK op de prachtige terreinen van de Britse koningin in Sandringham, Norfolk, uitstekend. Maar juist toen Jacques Poppen zijn dressuurproef startte, lieten de weergoden zich niet onbetuigd, maar het deerde de Groninger niet. Vaardig stuurde hij zijn Arabo-fries PP rond en werd door vier van de vijf juryleden als beste gewaardeerd en Poppen was dan ook meer dan tevreden. ‘Het is natuurlijk nog maar het begin, er komen nog twee onderdelen, maar dit liep gewoon super.’ Het vijfde jurylid gaf de voorkeur aan Adriaan Struyck die eveneens een meer dan degelijke proef neerzette. ‘Toen de menner voor me de ring uitging, werd mijn pony erg gespannen maar gelukkig ging het in de dressuur beter.’

Dit jaar wordt het WK in twee klassen verreden, Grade I voor menners met een zware handicap en Grade II voor menners met een iets minder zware handicap. Terwijl WK-routiniers Poppen en Struyk de rozetten verdeelden in Grade I, debuteerden Aad van Marwijk en Ingmar Veneman met flair in de Grade II. Van Marwijk liet 47.8 noteren, terwijl Veneman uitermate tevreden was met haar score van 50.9 strafpunten. ‘Mijn doel was om onder de 60 strafpunten te rijden en dat is meer dan gelukt'.

Zaterdag start de eerste deelnemer in de marathon om 10.30 uur (Engelse tijd), zondag wordt het WK afgesloten met de vaardigheid.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Klik hier voor de foto's.