6 juni 2014

Saumur: Timmerman tweede dankzij nieuwe troef

Theo Timmerman is vandaag als tweede geëindigd in de dressuur van de grote internationale vierspanwedstrijd in het Franse Saumur. Theo dankt zijn mooie proef mede aan zijn nieuwe troef: rechterachterpaard Casanova (Vincenzo x Goodtimes). De Amerikaan Chester Weber schreef dit eerste onderdeel op zijn naam.

Theo Timmerman. Foto Pixelvisuel.“Hij liep foutloos, echt fantastisch,” vertelt een enthousiaste Theo Timmerman. “Hij is een allrounder, maar in de dressuur is hij echt een showpaard, gewoon geweldig.” De regerend Europees kampioen zet de zevenjarige ruin komende zondag ook in tijdens de afsluitende vaardigheidsproef. Ook bondscoach Harry de Ruyter was zeer te spreken over Timmerman’s proef: “Als het één keer terecht was geweest dat Timmerman voor Weber had moeten staan, dan was dat vandaag geweest, Theo reed een zeer goede proef en Weber liet wat steekjes vallen.”

Chester Weber. Foto Pixelvisuel.

Koos de Ronde eindigde als derde in de dressuur, voor de Belg Gert Gert Schrijvers en Amerikaanse teamleden Misdee Wrigley-Miller en Lisa Stroud. Edwin van der Graaf sloot vandaag de rij op de 34ste plaats.

Nederland gaat in het landenklassement na de dressuur aan de leiding, voor de Verenigde Staten van Amerika en België, die mede dankzij de goede prestaties van Schrijvers en Edouard Simonet een teammedaille in zicht hebben.

Klik hier voor de uitslagen.