24 maart 2014

Schinveld opengesteld voor klasse 4

De organisatie van SGMW Schinveld op 20 en 21 september heeft besloten haar wedstrijd open te stellen voor klasse 4 rijders in de rubrieken enkel- en tweespan paard. Het jonge men-evenement richtte zich tot nu toe op klasse 1, 2, en 3 maar wil dit jaar de 6e editie ook toegankelijk maken voor rijders van het hoogste niveau.

Jeroen Maas, voorzitter van Stichting Mensport Parkstad Limburg licht de keuze toe: “Het doel van onze stichting is een laagdrempelige, gezellige wedstrijd te organiseren voor de beginnende tot de gevorderde menner. We beschikken over een groot terrein in het prachtige natuurgebied ‘De Schinveldse Bossen’. De combinatie van de ligging, een enthousiaste organisatie en fanatieke menners heeft al 5 jaar voor een geslaagd evenement gezorgd.”


“De beslissing om de wedstrijd open te stellen voor klasse 4 is genomen met verschillende redenen. Ten eerste heeft de Stichting baat bij een gevarieerd deelnemersveld. We willen dit jaar met de 6e editie van het evenement de wedstrijd definitief op de kaart zetten. Daarnaast is het volgens ons landelijk gezien goed om ook in het uiterste zuiden de mensport actief te houden. Qua locatie past de wedstrijd in Schinveld perfect naast andere evenementen zoals de SGMW Heijenrath en, alweer noordelijker gelegen, Ysselsteyn en Horst”.
“ Ook het nieuws van het vervallen van Beekbergen in 2014 en de vermoedelijke verplaatsing van Deurne naar het voorjaar heeft ons aan het denken gezet. Het feit dat er in het najaar nog maar weinig startmogelijkheden zijn voor bepaalde klasse 4 rijders heeft ons over de streep getrokken om deze extra categorie te openen.” Aldus Jeroen Maas.


Voor meer informatie zie www.mensportparkstad.nl