18 mei 2015

Seizoen MenSport Wisseltrofee gestart

Menners die nog nooit hoger dan de klasse 1, L of CAN* een aanspanning hebben uitgebracht, worden uitgenodigd zich in te schrijven voor de Horsefood 'the best' MenSport Wisseltrofee. Meedoen kost niets. Als je aan het eind van het seizoen bovenaan de ranking komt te staan, mag je een jaar lang het felbegeerde bronzen beeld in je huis tentoonstellen. Iedere nieuwe aanmelding ontvangt daarnaast een goodiebag van Horsefood en MenSport. Bovendien worden onder de deelnemers aan deze stimuleringsprijs drie toegangsbewijzen, elk ter waarde van 30 euro, voor de Horsefood MenSport Trainingsdag verloot. Die trainingsdag is op 5 juli 2015 in Heeze.

De MenSport Wisseltrofee wordt dit jaar voor de 23e keer uitgereikt. Sinds twee jaar wordt de wisseltrofee gesponsord door Van Gorp Diervoeders uit Waalwijk. Van Gorp brengt onder andere het product Horsefood 'the best' op de markt. Plaats van uitreiking is Paard&Koets (6 t/m 8 november 2015). De winnaar krijgt naast het bronzen beeld nog een heleboel extra's.
Voor het klassement worden de resultaten van de dressuurproeven in de door KNHS geregistreerde samengestelde menwedstrijden berekend want dressuur is immers de basis van alle paardensportdisciplines. Menners mogen zelf bepalen of zij een enkel-, meerspan of tandem rijden maar de pony's of paarden mogen eveneens niet hoger dan de klasse 1, L of CAN* hebben gelopen. In België is ook een competitie om de MenSport Wisseltrofee. Die is de laatste jaren tijdens Flanders Horse Expo uitgereikt.