4 december 2017

Selectie jeugdmarathon Paard&Koets verplaatst

Op zondag 10 september zou tijdens Horse Event een jeugdmarathon plaatsvinden, als selectiewedstrijd richting de finale op Paard&Koets in Kronenberg op zaterdag 21 april. Gezien de vele regenval en vervolgens de onveilige terreingesteldheid van de piste, werd de jeugdmarathon afgelast. Inmiddels is er een nieuw selectiemoment gepland op zaterdag 3 februari in Manege Luxool in Nijkerk, voorafgaand aan de Strijd der Districten.


Deelname is mogelijk (volgens KNHS reglement) vanaf 10 jaar in het enkelspan en vanaf 14 jaar in het tweespan. Ben jij 16 jaar of jonger en ben je het marathon monstertje van de mensport? Schrijf je dan in. Stuur een mail naar Cindy Timmer, [email protected], vermeld daarin je naam, leeftijd, adresgegevens en of je rijdt met een enkel- of tweespan. Het inschrijfgeld bedraagt € 15,- en kan op de dag zelf betaald worden op het secretariaat. Deelname is inclusief twee toegangskaarten voor Paard&Koets, deelnemers aan de finale tijdens Paard&Koets ontvangen vier toegangskaarten.

De 15 beste deelnemers van Nijkerk mogen starten tijdens de finale op Paard&Koets, die verreden wordt over twee manches. Na Nijkerk (twee manches) en Paard&Koets (eerste manche) wordt er een tussenstand opgemaakt. De startvolgorde van de tweede manche tijdens Paard&Koets is de omgekeerde stand na drie manches, tijdens de laatste manche start iedereen op 0.

Voorlopig tijdschema Nijkerk zaterdag 3 februari

09.00 – 10.30 uur: verkennen
10.30 – 14.00 uur: minimarathon jeugd
14.00 – 15.00 uur: verkennen
15.00 – 21.00 uur: Strijd der Districten

www.paardenkoets.nl