8 november 2015

Sensationele finale Indoor Nijkerk

Op zaterdagavond kon het publiek op de meer dan volgepakte tribunes van Manege Luxool in Nijkerk genieten van sensationele mensport. Er werd in alle rubrieken op het scherpst van de snede gestreden en de spanning bleef er tot het laatste moment in.

De enkelspan pony rubriek opende de avond. Marissa Schuiling won de selectiewedstrijden, maar wist haar plaats helaas niet vast te houden, zij werd tweede. Kees van de Beek ging er met de eindoverwinning vandoor. Mart Koerhuis legde beslag op de derde plaats.

Tijdens de rubriek tweespan paarden kreeg menig toeschouwer kippenvel toen Merel Hamstra de ring binnenreed met de Haflingers van haar vader Aart Hamstra. Aart is terminaal ziek maar via de Stichting Doe een Wens kon hij toch aanwezig zijn en genieten van zijn span. Merel eindigde op een mooie vierde plaats. Brian Bing stuurde zijn zwarte parels naar de eindoverwinning, voor Johan van Hooydonk en Antonie ter Harmsel.De laagvliegende Fries Jurjan Reijenga was niet bij te houden door zijn concurrenten. Friesland was goed vertegenwoordigd, want Sietske Flobbe ging met het zilver aan de haal. Daniëlle van der Vlis wist haar mannetje te staan met haar dappere Welsh pony’s en eindigde als derde.

Bij de vierspan pony’s moesten vader en zoon Van de Kamp Marijke Hammink voor laten gaan, die de tijd van junior met vier seconden wist te verbeteren. Junior werd tweede, senior bleef foutloos maar was niet snel genoeg en werd derde.

Klik hier voor de uitslagen.

De winnares van vorig jaar Diane van Legemaat kon dit jaar Ian van Dasselaar net niet voor blijven. Van Dasselaar reed magnifiek, foutloos én zette de snelste tijd neer. Vic Swaanen nam de derde prijs mee naar huis.

Bij de vierspannen moesten de Nederlanders en Belgen het afleggen tegen de prijswinnaar, Georg von Stein uit Duitsland. De Belgische favoriet Glenn Geerts veroverde zilver, gevolgd door een van de sponsoren van Menindoor Nijkerk, Frits Kool.

Marissa’s jongere zus Anniek Schuiling slaagde er met een scherp gereden rit in haar eerste plaats te behouden. Plaatselijk favoriet Elsbeth Broekhuis tikte er een balletje af en moest genoegen nemen met de tweede plaats. Pieter Karelse uit Zeeland stond naast de dames op het podium op de derde plaats.