29 oktober 2015

September 2016 brengt twee weken paardensport op topniveau in Breda

De organisatie van Outdoor Brabant is voornemens om volgend jaar maar liefst twee weken hippische topsport op landgoed de Prinsenhoeve te presenteren. In de eerste week, van 31 augustus t/m 4 september, vindt dan het WK Vierspannen plaats en in de tweede week, van 7 t/m 11 september, een reguliere editie van Outdoor Brabant.

"Het WK Vierspannen wordt een enorme happening die sporters en fans van over de hele wereld naar Breda zal trekken," zegt toernooi-directeur John de Vos. "Tegelijkertijd staat het format dat we met Outdoor Brabant bieden, met vier paardensportdisciplines, shows en de gezellige Outdoor Fair, de afgelopen jaren ook als een huis. Dat koesteren we en daarom gaan we ons ervoor inzetten om er twee weken lang een spektakel van te maken. Natuurlijk moeten we er wel eerst voor zorgen dat we voldoende financiële dekking hebben voor deze twee topevenementen, daarvoor hebben we committment van bedrijfsleven, overheid en de sport nodig. De gesprekken zijn in volle gang met alle betrokken partijen en ik heb er alle vertrouwen in dat het ons gaat lukken."

Tijdens de eerste week zal het alleen om de wereldtitel bij het koningsnummer van de mensport gaan, de vierspannen paarden. In de tweede week staat zoals elk jaar de internationale 2* en 3* eventing, het springen, de dressuur maar ook het mennen op het programma. Er komt een internationale 2* en 3* samengestelde menwedstrijd voor tweespannen paarden en een nationale menrubriek voor pony vierspannen.