21 oktober 2019

Sfeer en sportiviteit tijdens Oefenmarathon bij Steenhof Stables

Op 20 oktober waren jong en oud, beginners en gevorderden welkom op de oefendag, georganiseerd door de familie Brans, Steenhof Stables en zijn team.

Hoewel de weergoden het evenement niet gunstig gezind waren, maakten veel menners gebruik van de mogelijkheid om hindernissen te oefenen op deze fantastische locatie in de gemeente Oirschot. Ook een aantal nieuwe vrijwilligers deden voor het eerst ervaring op.
Mede-organisator Corin Sweegers benadrukte tijdens de briefing op zaterdag dat ‘oefenen, plezier maken, vooral elkaar helpen en heelhuids thuiskomen’ de belangrijkste elementen van deze marathondag zouden zijn en daar hebben de deelnemers ruimschoots gehoor aan gegeven.

De hindernissen waren door Bert Brans van soepele lijnen voorzien. De deelnemers konden zelf kiezen of zij alle zeven (waarvan de vaardigheid H1 was) of minder hindernissen wilden rijden en of zij wel of geen bostraject wilden afleggen.
De goed rijdbare vaardigheid bevatte een halve schaapskooi, een element dat niet zo vaak meer te zien is in een vaardigheidsparcours; sommige jonge paarden waren er wel even kijkerig op. Het korte bostraject waarbij al menig ‘waterbak’ op de bospaden genomen kon worden, was een fijne manier om de paarden los te rijden voor de start in de hindernissen op het hoofdterrein.

Alle deelnemers hebben geoefend wat – en waar zij wilden, de finish gehaald en gingen met een voldaan gevoel huiswaarts.

Klik hier voor de uitslagen

 


Gemma Verlaan