4 februari 2018

Sfeervolle en spannende Strijd der Districten 2018 in Nijkerk

Naarmate de wedstrijd vorderde liep de spanning gisteren op tijdens de Strijd der Districten in Nijkerk. Uiteindelijk won district Oost voor de vierde keer de trofee, maar tot de laatste rubriek bleef het spannend, waarbij Zuid voor de meeste concurrentie zorgde.

Arjen Coppoolse reikt de Wisseltrofee uit aan Oost-voorzitter Wim Veldboom
Foto: Eveline Roseboom Meel

Enkelspannen

Traditiegetrouw had ieder district weer een eigen kleur. Maar op de tribunes zaten supporters in alle kleuren door elkaar, omdat ze gebroederlijk gebruik maakten van de tribunes waar verwarming was. Alle rijders reden twee parcoursen, waarbij de tweede omloop op omgekeerde startvolgorde van het klassement was. Daardoor werd de spanning in de wedstrijd verder opgevoerd.

In de eerste omloop bij de enkelspan pony’s klokte Brent Janssen voor Zuid de snelste tijd, maar in de tweede manche klopte Marissa Schuiling hem, waarmee ze de volle bak aan punten voor Oost binnenhaalde. Oost bleef op koers in de rubriek enkelspan paard, waar Milou Huisman met het paard Sheikan van rubrieksponsor Hatro de beste was. Zij werd op de hielen gezeten door Lou Willemse die voor West het tweede resultaat boekte met zijn razendsnelle Celina (Bels x Arabier).


Milou Huisman
Foto: Eveline Roseboom Meel

Tweespannen

District Zuid deed goede zaken in de rubriek tweespan paard. Marcel Marijnissen reed ongekend snel. Carlo Vermeulen kon als enige een beetje in de buurt komen bij de tijden van Marijnissen en het koppel bracht Zuid de maximale score.

Het enthousiasme op de tribunes steeg, naarmate de wedstrijd vorderde en de fans van Zuid roken een mogelijke overwinning.

In de tweespan ponyrubriek kon Eline Geurs met haar minipony’s een paar bochtjes maken, die met grote pony’s niet haalbaar zijn. Dat bracht haar na de eerste omloop aan de leiding, waarmee West een mooi resultaat binnensleepte. Maar in de tweede manche werd Eline geklopt door Frans Marijnissen die opnieuw een duit in het zakje deed voor Zuid.


Frans Marijnissen
Foto: Eveline Roseboom Meel

Vierspan pony's

Voor aanvang van de laatste rubriek stonden Oost en Zuid op een gelijk aantal punten. Het kon dus nog alle kanten op met de uitslag. Marijke Hammink is al jaren de grote troef van Oost bij de ponyvierspannen, maar zij reed er maar liefst drie ballen af in de eerste omloop. Kenny Kanora (Zuid) greep zijn kans en ging na deze ronde aan de leiding. Zijn teamgenoot Nick Weytjens had inmiddels teveel fouten gemaakt waardoor Zuid de kans op de overwinning zag vervliegen. Vervolgens gingen Kenny’s kansen op een individuele prijs in rook op toen hij zich in zijn tweede parcours verstuurde bij het inrijden van hindernis 4. Vervolgens was hij wat uit zijn ritme waardoor er nog een aantal fouten volgden. Roelf Lamein (Noord) was in het tweede parcours de snelste, eindigde als tweede in zijn rubriek en bracht Noord kostbare punten. De opgetelde scores over beide manches brachten Marijke Hammink alsnog de overwinning en daarmee ook de beker voor Oost.

Tandems

Er kwamen ook een viertal tandems in actie. Hun resultaten telden niet mee voor de teamwedstrijd. Sjoerd Lenssen won nipt de eerste omloop, maar kon deze vorm niet vasthouden in het tweede parcours. Gerben van de Berkt deed het omgekeerde. Zijn tweede manche was foutloos en razendsnel: hij won.

Een gezellige wedstrijddag met veel spanning werd afgesloten met een prijsuitreiking. Dankzij een aantal sponsors waren er ook individuele prijzen. Dat werd zeer gewaardeerd door de deelnemers. De trofee voor het winnende district ging weer mee met Wim Veldboom, de voorzitter van mendistrict Oost. Onder luid gejuich reden ponyvierspannen (van elk district één) een afsluitende ereronde en werd een sfeervolle dag afgesloten.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.