7 juni 2016

SMW én Eventing in Recreatiegebied Vlietland

Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 juni staat het schitterende watersport- en recreatiegebied Vlietland te Leidschendam in het teken de paardensport: de landelijke kampioenschappen Eventing voor paarden vinden dan plaats én er is een samengestelde menwedstrijd voor de aanspanningen met meer dan 500 ruiters en menners.

Drie dagen lang kunnen paardenliefhebbers genieten van paardensport. Op vrijdag en zaterdag strijden de ruiters in diverse basissportklassen om de titels en de medailles. Bij deze samengestelde wedstrijd rijden de ruiters een dressuurproef, een springparcours en een cross country. De combinaties moeten ruim 25 aansprekende hindernissen overwinnen, waaronder natuurlijk de altijd spectaculaire waterhindernis.

Op zaterdag rijden ook de eerste menwagens het veelzijdige evenemententerrein op. De menners starten de wedstrijd met een dressuurproef gevolgd door het vaardigheidsparcours. Op zondag wordt de marathon verreden met zes spectaculaire hindernissen.
Naast het mennen en diverse rubrieken voor ruiters staat op die dag ook het regiokampioenschap Zuid-Holland op het programma.

De organisatie is in handen van Stichting Eventing Zuid-Holland, in samenwerking met rijverenigingen de Blesruiters uit Stompwijk en Koningin Emma uit Wassenaar. Er is een strodorp aanwezig met diverse stands en bij de catering kunnen bezoekers genieten van allerlei hapjes en drankjes.
Op vrijdag start het programma om 12.00 uur; zaterdag en zondag vanaf 09.00 uur. De toegang en het parkeren zijn het hele weekend gratis. Meer informatie en een routebeschrijving zijn te vinden op: www.eventingzuidholland.nl