6 augustus 2014

Spannende ranking Nederlandse MenSport Wisseltrofee

De vijftienjarige Frank Bolt leidt nog steeds het tussenklassement van de Horsefood 'the best' MenSport Wisseltrofee. Maar hij voelt de hete adem van de nummer twee in zijn nek. Dat is Klaas Besieux, een dierenarts voor gezelschapsdieren, praktiserend en woonachtig in Zuid-Limburg (Nederland). Het verschil tussen Frank en Besieux bedraagt slechts 0,69 punten.

Besieux is een kleine drie weken geleden vader geworden van zijn eerste kind. Toen zijn vrouw, Maud Smets, zwanger raakte, moest hij wel op de bok om de jonge KWPN'er Elijah (roepnaam: Raff) door te trainen. En dat niet zonder succes want hij won in zijn klasse het districtkampioenschap Zuid in Tilburg. Op de derde plaats van de Nederlandse MenSport Wisseltrofee staat Ramona Theunisse. Het verschil tussen Ramona en Frank bedraagt 4,96 punten. In België is het klassement nog steeds stevig in handen van Kristof Tilly met zijn Fjord-hengst Hjellar. Hij is geen onbekende in de Belgische versie van de MenSport Wisseltrofee want in 2013 stond hij een tijdje op de tweede positie.

De winnaar van de Nederlandse MenSport Wisseltrofee wordt op 1 november 2014 uitgenodigd voor de uitreiking van het bronzen beeld. De uitreiking is tijdens Paard&Koets. Dit jaar is aan de overhandiging van de wisseltrofee een zeer bijzondere prijs verbonden. Boyd Exell toonde zich bereid het nieuwe talent een kwartier tot twintig minuten les te geven. De uitreiking van de Belgische MenSport Wisseltrofee is tijdens Flanders Horse Expo 2015.

Wil je meer weten over de MenSport Wisseltrofeeën? Surf voor de uitslagen naar www.mensport.nl/be of lees de volgende MenSport. Nummer zes van dit jaar verschijnt rond 14 augustus.