28 april 2014

Horst: Spannende rubrieken in de klassen 1, 2, 3

Naast de nationale en internationale cracks zijn er ook een kleine tachtig aanspanningen in de klasse 1, 2 en 3 van start gegaan rond de Kasteelse Bossen in Horst.

Arion Vissers maakte in de rubriek enkelspan pony veel indruk met haar dressuurproef en scoorde 44,8 strafpunten. In de vaardigheid en marathon kreeg ze de meeste concurrentie te duchten van Sjoerd Lenssen, die foutloos bleef en de terreinproef won. Maar met slechts één afgeworpen balletje en door nauwelijks toe te geven in de marathon gaf Vissers de leiding niet meer uit handen.

De enkelspan paard was een grote rubriek met veel potentiële winnaars. De klasse 1 en 2 werd gewonnen door Rudi Haepers. Na een spannende strijd in de marathon in klasse 3 liet Milou Huisman zien dat ze geen eendagsvlieg is. De regerend KNHS kampioene klasse 2 rijdt nu heel sterk mee in klasse 3 met het paard Cresendo en reed schijnbaar moeiteloos naar de eerste prijs.
Wordt de tandemrubriek nationaal nauwelijks meer verreden, gelukkig waren er in de 1,2,3 wedstrijd drie deelnemers waarvan Dianne Legemaat de overwinning pakte.

Ook een fiks aantal ponyvierspannen reden er mee. Dressuurdiva Simone Bruys sloeg in het eerste onderdeel al gelijk een flink gat. Snelheidsduivel Roy van der Velden deed verwoedde pogingen om Bruys in te halen. Hij was veel sneller dan de andere ponyvierspannen en leek met een nulrondje in de vaardigheid op zak in staat om de overwinning alsnog op te eisen. Maar het was net niet genoeg: hij werd tweede en Simone Bruys bleef eerste.


Ook de tweespan ponyrubriek kende een fiks aantal deelnemers. In de hindernissen ging het op het scherpst van de snede. Chantal van der Wijst trok uiteindelijk aan het langste eind, gevolgd door Jules Tienstra en Heidi te Poele.


Bij de tweespan paarden sloeg Jan Greve zijn slag door in alle onderdelen goed te presteren en zo de wedstrijd te winnen.

Klik hier voor de uitslagen.