3 november 2012

Spannende rubrieken op tweede dag Indoor Nijkerk

Op vrijdag zaten de tribunes in manege Luxool al vol om te kijken welke pony-aanspanningen zouden doordringen tot de finale. Meer dan dertig enkelspannen reden alles uit de kast om een plaats in de top 10 te bemachtigen.

Sjoerd Lenssen reed twee foutloze rondjes en plaatste zich als eerste voor de finale. Ronald Looijmans slaagde er ook in om alles te laten liggen, was iets langzamer dan Lenssen en plaatste zich als derde achter Mart Koerhuis. Bij de tweespannen werd er helemaal laaggevlogen. Meervoudig winnaar Wout Kok gooide er in de eerste ronde drie ballen af en leek zijn kansen te vergooien. In het tweede parcours stelde Kok orde op zaken. Zijn trouwe welshes Wilfred en Bento leken laag te vliegen en hun eindresultaat van 160 seconden werd door niemand meer verbeterd, waardoor Kok oprukte naar de eerste plek. John Bartelink wist nog onder de 160 seconden seconden te duiken, maar dat ging ten koste van maar liefst drie ballen. Bartelink wist zich echter wel te plaaten voor de finale. Onder de finalisten bevinden zich ook kanshebbers als Ewoud Boom, Cor van den Brink en Joey van der Ham.
Bij de tweespan paarden was Antonie ter Harmsel de overtuigende winnaar van beide voorrondes. Theo en Renate Höfkes deden aan stuivertje wisselen en eindigden op plaats 2 en 3.
Vanavond zal het dak er weer bijna af gaan als traditiegetrouw tijdens de finale de manege een ware heksenketel wordt. De spectaculaire finale begint om half zeven en de uitslagen zijn te volgen via de live scoring op www.menclubdelangeboom.nl