17 november 2014

Spannende strijd tijdens de selectiewedstrijd District Zuid in Geldrop

Op 15 en 16 november organiseerde de Eerste Geldropse Menclub de eerste selectiewedstrijd van District Zuid voor de Strijd der Districten op 1 februari in Ermelo. De wedstrijd werd gehouden bij RSC manege Meulendijks in Heeze. Het was tevens de eerste wedstrijd van de achttiende editie van de EGM – IndoorMenCompetitie.


Het parcours was ontworpen door Ties van Gog, die hiermee zijn stages heeft afgerond voor zijn opleiding tot parcoursbouwer.

Bij de tweespan pony’s was de strijd ongekend spannend. De eerste plaats werd veroverd door Dennis Rijntjes met minder dan één seconde verschil met nummer twee, Marcel Coolen, beiden uit Nuenen. De derde plaats werd bezet door menteam Asbest.nl uit Reusel.

De enkelspan ponyrubriek werd overtuigend gewonnen door Jos Gerling uit Someren, die mooi gebruik maakte van de korte lijnen. De tweede plaats in deze rubriek was voor Brigitte Janssen uit Retie (B). Over de twee manches was zij minder dan één seconde sneller dan de nummer drie, Kees Thielen uit Gilze.

Rudi Haepers uit Lommel (B) werd de winnaar bij de enkelspan paarden door het rijden van de kortste lijnen. Hij zette tevens de snelste tijd van dag van alle rubrieken neer, een prestatie die normaliter door een van de tweespan pony deelnemers wordt behaald. Tweede werd Bert Berben uit Heythuizen. De derde plaats ging naar Piet Peepers uit Keldonk, die twee seconden langzamer was dan de nummer twee.

Bij de tweespan paarden werd Luciën Nuyts uit Poederlee (B) met overtuiging eerste. Ook hij benutte de korte lijnen in het parcours en was daarmee tien seconden sneller dan zijn concurrenten. Tweede in deze rubriek was Karel Hulsen uit Valkenswaard. De derde plek ging naar Maikel de Laat uit Oud-Turnhout (B).

De spannende vierspan pony rubriek mondde uit in een Belgisch onderonsje. Snelheidsmaniak Nick Weytjens (Zutendaal) had een ijzersterke eerste manche, maar door vijftien strafpunten in de tweede ronde werd hij ingehaald door Karel Geentjens (Thielen). De derde plaats werd opgeëist door Kenny Kanora (Thielen).

Wat deze resultaten betekenen voor kwalificatie voor de Strijd der Districten wordt door het bestuur van District Zuid bepaald.

Klik hier voor de uitslagen.

Voor meer info: www.geldropsemenclub.nl