7 november 2015

Spannende tweede dag bij Menindoor Nijkerk (met video)

Vrijdag was wederom een spannende dag op Menindoor Nijkerk. Zowel de enkelspan pony’s als de tweespan pony’s en –paarden kwamen aan de start.

De tweespan pony’s gingen van start en het werd direct duidelijk dat niemand een steekje mocht laten vallen. Eline Geurs reed haar kleine snelheidsduivels naar een prachtige eerste plaats. Cas Hendriks wist dicht bij haar te blijven met twee snelle omlopen. Ariena Kleijer eiste de derde plaats op. In de finale starten ook Sven Jansen, Sietske Flobbe, Jurjan Reijenga, Daniëlle van der Vlis, Sape van der Wal en Kessy de Feber.

Bij de tweespan paarden waren Antonie ter Harmsel en Brian Bing flink aan elkaar gewaagd. Ter Harmsel ging er met de eerst startplaats voor de finale vandoor, Bing volgde op de tweede plaats. Johan van Hooydonk wist beslag te leggen op de derde plaats. Ze worden achtervolgd door Gerard Hoeksma, Paul Loman, Merel Hamstra en Cees Meel Rosenboom.
In de finale vanavond begint iedereen met een schone lei.

 

Eindverslag Vrijdag menindoor Nijkerk 2015 from Sven Jansen on Vimeo.

Klik hier voor de uitslagen.

De enkelspan pony rubriek was goed vertegenwoordigd met 32 fanatieke menners. Er waren 9 startplaatsen voor de finale te vergeven. Marissa Schuiling reed beide parcoursen ijzersterk en eindigde als eerste. Kees van Beek gaf Schuiling de meeste concurrentie, hij wist de tweede startplek te bemachtigen. Mart Koerhuis eindigde binnen een seconde achter Van Beek. De eerste drie geselecteerden wisten bovendien foutloos rond te komen. Zaterdagavond krijgen ze concurrentie van Anne Zaayer, Pamela Schraal, Cornelis van der Wal, Harmen van der Werf, Karl Dusenberg en Chantal Vermerris.