15 februari 2015

Spetterende finale Betuwe Cup

Op vrijdag 13 februari en zaterdag 14 februari organiseerde menvereniging Waal en Linge de spetterende finale van de Betuwe Cup in Deil.


Bij de enkelspan pony’s stond Charissa de Ridder lange tijd aan de leiding, Voorlaatste starter Johan de Hoop was goed op weg om de leiding over te nemen, hij verslikte zich echter in poort 10 en moest een extra volte rijden, waardoor zijn goede klassering verkeken was en op een vierde plaats eindigde. Laatste starter Kees van de Beek was al sterk in de voorrondes, en in de finale verpulverde hij de tijd van Charissa met bijna 4 seconden. Hij mocht de wisselbeker in ontvangst nemen.

Bij de tweespan pony’s werd hard en goed gereden. Ton van der Ven reed scherp, maar soms te scherp, en tikte er vier ballen af. Suzanne Roman was met haar dappere kleine Shetlanders snel maar kon niet aan de tijd komen van Stefan van der Graaff, die als eerste starter direct een snelle tijd neerzette. Laatste starter Frans Marijnissen kon geschiedenis schrijven door voor de derde keer de Betuwe Cup te winnen. Hij was snel op weg, echter in de laatste bocht kantelde zijn rijtuig, en waren alle illusies voorbij.

De tweespan paarden eindigde in een strijd tussen Brabant en de Betuwe. Jan Heijnen was snel, en zoals zou blijken te snel voor de concurrenten, en wist de eerste prijs te bemachtigen, voor Cees Meel Rooseboom met zijn dravers en Kees van Tuyl met de tuigers Lady en Jack, beiden lieten een aantal balletjes rollen. Favoriet Marcel Marijnissen kon voor de derde keer winnen, maar hij bleek toch wat ontdaan van het kantelincident van zijn zoon en miste poort twee en moest een volte rijden. Maar hij was zo snel dat de overwinning er nog in zat. Toen hij ook de brug nog miste was de strijd gestreden en was dit uiteindelijk niet niet het weekend van de Marijnissen’s te zijn.

De enkelspan paarden was het een Brabants feestje, Angelique Bos werd de grote winnaar, voor Eric Eijpelaar en Gerard Schut. Bert van de Hater zette de snelste tijd neer maar liet twee ballen rollen en eindigde op de vierde plaats.

Stefan de Graaff tweespan pony
Jan Heijnen tweespan paard
Kees van Beek Enkelspan pony
Angelique Bos Enkelspan paard
Nico Avezaath Tandem Paard
Gerben vd Berkt Tandem pony
Tom Leys Vierspan paard

Klik hier voor de uitslagen.