24 januari 2016

Start bouw marathonhindernissen Valkenswaard

Afgelopen weekend is gestart met de bouw van de eerste marathonhindernissen op de terreinen van drievoudig wereldkampioen Boyd Exell in Valkenswaard. Van 27 april tot en met 1 mei organiseert de Australiër met zijn team de eerste editie van de internationale driesterren wedstrijd voor twee-en vierspan paarden.


Onder leiding van Level 4 parcoursbouwer Jeroen Houterman werden de palen met behulp van vrijwilligers uit de nabije omgeving en met materiaal van de Groenen Groep uit Veldhoven in de bodem gedrukt.

Drie van de zeven hindernissen zijn inmiddels gereed, de overige vier hindernissen worden volgens schema volgende week gebouwd.

De organisatie van Driving Valkenswaard International verwacht het laatste weekend van april zo’n 70 deelnemers uit 20 landen. Voor de vierspanrijders is Valkenswaard niet alleen een belangrijke wedstrijd om punten te verdienen voor het indoor Wereldbekerseizoen 2016/2017, maar geldt ook als mooie opwarmer voor het Wereldkampioenschap dat begin september wordt verreden in Breda.