25 november 2016

Stockholm: Exell pakt de eerste winst

Regerend Wereldkampioen Boyd Exell heeft de eerste winst te pakken in Stockholm. In de eerste wedstrijd van de Wereldbekerwedstrijd over één omloop bleef de Australiër vanavond zijn vijf concurrenten ondanks een afgeworpen balletje ruim voor. Wild card deelnemer Fredrik Persson werd tweede, Jozsef Dobrovitz behaalde de derde plaats.

Boyd Exell
Foto: Krisztina Horváth

De Zweedse parcoursbouwer Dan Henriksson had een parcours uitgezet met maar liefst drie hindernissen, zodat er tussendoor weinig ruimte overbleef om snelheid te maken. De vele enthousiaste toeschouwers in de imposante Friends Arena genoten echter met volle teugen van de wedstrijd, inclusief het spectaculaire vuurwerk zodra de menners de finish over kwamen.

Pech
Pech was er voor Wereldbeker debutant Edouard Simonet. In de eerste marathonhindernis tikte de Belg een element aan, waarop de jury de bel luidde om de hindernis te herstellen. Simonet vervolgde na het herstel zijn geplande route, maar had bij poort A moeten beginnen waarop hij werd gediskwalificeerd. Na overleg met de juryleden en de overige deelnemers mocht Simonet direct nadat de laatste deelnemer de piste had verlaten opnieuw de ring in om het parcours alsnog volledig te rijden, uiteraard buiten de wedstrijd.

József Dobrovitz jr. moest het zonder zijn voorpaard Conversano Cselentano doen, die vanmorgen niet door de keuring was gekomen. Met een ander voorspan dan hij had gepland eindigde hij vandaag op de vierde plaats, voor Rainer Duen.

Zondagavond om 20.15 uur staat de Wereldbekerwedstrijd op het programma, waarin Wereldbekerpunten verdiend kunnen worden.

Klik hier voor het fotoalbum.

Uitslag 1e wedstrijd Wereldbeker vierspannen Stockholm:

  1. Boyd Exell (AUS) 142,75 (5)
  2. Fredrik Persson (SWE) 151,22 (5)
  3. József Dobrovitz (HUN) 157,23 (10)
  4. József Dobrovitz jr. (HUN) 167,26 (5)
  5. Rainer Duen (GER) 179,58 (20)
  6. Edouard Simonet (BEL) EL

Volledige uitslagen.