3 februari 2020

Strijd der Districten: Jeugd van West ijzersterk

Voorafgaand aan de Strijd der Districten op zondag 2 februari kwamen eerst de jeugdmenners aan bod voor de Junior Strijd der Districten. Het niveau was hoog en een groot aantal jeugdmenners deed niet onder voor de senioren die later op de dag aan bod kwamen. Het team van West was ijzersterk en pakte na hun overwinning afgelopen zomer in Oirschot nu ook de indoor cup.


Foto: Johan de Hoop

Meteen aan de leiding

Het ging er fanatiek aan toe bij de jeugd. Er werd gereden in drie groepen die naar leeftijd waren ingedeeld. West haalde gelijk in de eerste groep de volle bak aan punten binnen. Jelle Leliveld reed met zijn tweespan twee razendsnelle foutloze rondes. Jeanine Benschop pakte met haar pony Nick de tweede plek. Ze reed er alleen in de eerste ronde een balletje af, en klokte snelle tijden. Voor Zuid reed Wannes Piccart met zijn chique en snelle pony Aristocrat naar de derde plek. In de eerste manche rolden er twee balletjes af, maar in de tweede omloop hield hij de lei schoon.


Wannes Piccart
Foto: Johan de Hoop

Verjaardagscadeautje

In de tweede groep stelde Isha Vink voor Oost orde op zaken. Hij stuurde zijn tweespan schimmels efficiënt rond, was in beide omlopen het snelst en foutloos en pakte de volle acht punten voor Oost. Renate Provoost deed voor West een duit in het zakje. Ze bleef in beide omlopen foutloos met haar pony Quibus. In de eerste omloop verspeelde ze wat seconden door een hapering in de laatste marathonhindernis, maar ze revancheerde zich knap in de tweede omloop en scoorde zo zeven punten voor West. Het beste resultaat voor District Noord werd gereden door Larissa Jansma met Jolivier. Zij was jarig en trakteerde zichzelf op twee snelle foutloze rondjes wat Noord zes punten bracht.


Ischa Vink
Foto: Johan de Hoop

Snelste van de dag

In de derde groep werd de allersnelste tijd van de dag gereden door Dirk Bastiaansen. In beide omlopen tikte hij een balletje af op poort 10, maar ondanks dat was hij niet te kloppen en scoorde met 115 en 117 seconden de volle acht punten voor Zuid. Cindy Benschop was beduidend langzamer dan Dirk Bastiaansen, maar reed twee degelijke foutloze omlopen voor West en werd keurig tweede in de laatste groep, waarmee ze de overwinning  voor het blauwe team binnen haalde.

Klik hier voor de uitslagen

Bekijk hier het fotoalbum

 


Het winnende team (v.l.n.r: Jelle Leliveld, JEanine Benschop, Cindy Benschop, Kim de Groot, Renate Provoost (Michelle Kuijvenhoven ontbreekt op de foto))
Foto: Johan de Hoop

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via info@hoefnet.nl niet toegestaan.