15 november 2019

Stuttgart 2019: Boyd Exell maatje te groot

Vanavond ging de derde Wereldbekerwedstrijd van dit seizoen van start in Stuttgart. Ten overstaan van een uitzinnig enthousiast publiek in de nagenoeg uitverkochte Schleyer Halle liet meervoudig Wereldkampioen Boyd Exell de concurrentie ver achter zich. De meester eindigde ondanks enkele foutjes met afstand op de eerste plaats, voor de Amerikaan Chester Weber en de sterk rijdende enige dame in het veld, de Duitse Mareike Harm.

Boyd Exell
Foto: Sonja Scharf

Zowel Bram als Ijsbrand Chardon en Koos de Ronde komen dit weekend niet aan de start in Stuttgart, dit heeft te maken met de loting die begin oktober plaatsvond. Ijsbrand Chardon is echter wel aanwezig als trainer van Chester Weber.

De Hongaarse level 4 parcoursbouwer Gábor Fintha had een mooi maar technisch parcours uitgezet, inclusief spectaculaire waterdoorgang. Voor József Dobrovitz eindigde de wedstrijd al in de eerste omloop toen hij na de brug een marathonhindernis in schoot, die pas later in het parcours genomen moest worden. Dobrovitz werd uitgesloten en mag morgen als eerste de ring in en kan de strijd aangaan om de Wereldbekerpunten.

De vijf overgebleven menners kwamen terug voor de tweede manche waarin Fintha in de beide hindernissen de laatste poort had weggelaten. De vierspanrijders zetten beduidend betere prestaties neer dan in de eerste manche, wat resulteerde in een mooie wedstrijd waarbij de resultaten van beide manches werden opgeteld. Het span van Benjamin Aillaud miste nog wat afstemming en de Fransman moest genoegen nemen met de vijfde plaats. Glenn Geerts liet een enorme verbetering zien en werd uiteindelijk vierde. Ook Mareike Harm schakelde haar span op en reed een prachtige foutloze omloop waarmee ze op de verdiende derde plaats eindigde. Chester Weber had zijn span goed aan het lopen en stuurde kort door de hindernissen. Ook hij wist foutloos te blijven en werd vandaag tweede.
Boyd Exell zette een nieuw voorpaard in, wat tijdens beide manches resulteerde in een aantal foutjes. De Australiër stuurde zijn paarden echter razendsnel door het parcours waardoor hij Chester Weber 11 seconden voor bleef.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Klik hier voor de foto’s.

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via [email protected] niet toegestaan.