16 november 2019

Stuttgart 2019: Handen op elkaar voor Mareike Harm

Vanmiddag ging het dak er af in de Schleyer Halle in Stuttgart tijdens de derde Wereldbekerwedstrijd van dit seizoen. Boyd Exell was de overtuigende winnaar, voor de eveneens sterk rijdende Chester Weber. Maar alle lof en eer ging vandaag naar Lady Driver Mareike Harm, die met twee uitstekende ritten de derde plaats opeiste.

Mareike Harm
Foto: Sonja Scharf

Constante ritten

Nadat Harm tijdens de eerste wedstrijd op vrijdag ook al uitstekend presteerde, wist ze zich vandaag evenals Boyd Exell en Chester Weber opnieuw bij de top drie te rijden, waarin de rijders met een schone lei begonnen. In de tweede omloop rolde er helaas een balletje, maar dit deed niet af aan haar mooie prestatie. Mareike rijdt met drie paarden van haar outdoor team, aangevuld met de schimmel El Chico uit het voormalige span van Mark Weusthof: “Het was nooit mijn plan om me te kwalificeren voor het Wereldbekerseizoen, het gebeurde gewoon!”, vertelt Mareike. Zowel in Maastricht vorig weekend als in Stuttgart imponeerde Mareike met keurig gereden ritten: “Ik probeer in de eerste omloop constant te rijden en dan vervolgens in de tweede manche iets meer gas te geven.” Haar prestaties werden enorm gewaardeerd door het enthousiaste Duitse publiek, dat haar volop aanmoedigde.

Chardon helpt Chester
Chester Weber reed vervolgens een snelle en foutloze ronde door het parcours van de Hongaar Gábor Fintha en was vier seconden sneller dan zijn eerste manche. Weber wordt getraind door IJsbrand Chardon, die in Stuttgart aanwezig was om de Amerikaan van de nodige tips en adviezen te voorzien: “Ijsbrand en de hele familie Chardon zijn enorm behulpzaam,” vertelt Weber, die zijn indoorspan in Schipluiden gestald heeft. “Ik kom meestal op zondag of maandag voor de wedstrijd naar Schipluiden, Ijsbrand verzorgt de fundamentele training van de paarden tussendoor en dat werpt zijn vruchten af.”

Top sfeer
Laatste starter Boyd Exell reed zijn span waarin hij evenals vrijdag een nieuw voorpaard had opgesteld, snel door de baan waarbij het afgeworpen balletje op de waterbak zijn eerste plaats niet in gevaar bracht: “Het publiek in Stuttgart is echt fantastisch, er hing een geweldige sfeer. Aangezien de wedstrijden elkaar zo snel opvolgen, reed ik in Stuttgart mijn B-span met twee andere paarden, waaronder de nieuwe Orlov-draver x Lipizzaner Orias, die ik onlangs heb aangekocht van de Duitse vierspanrijder Sebastian Hess. Hij was behoorlijk snel, soms zelfs iets te snel!” lacht Exell, die inmiddels het maximum aantal van 30 punten heeft bereikt in de Wereldbeker en dus al zeker is van een finaleplaats.

Benjamin Aillaud reed zijn span vandaag naar de vierde plaats, voor József Dobrovitz en Glenn Geerts.

Uitslagen

Uitslag Wereldbekerwedstrijd Stuttgart 2019:

  1. Boyd Exell (AUS) 138,74
  2. Chester Weber (USA) 144,29
  3. Mareike Harm (GER) 153,25
  4. Benjamin Aillaud (FRA) 154,60
  5. József Dobrovitz (HUN) 156,80
  6. Glenn Geerts (BEL) 157,47

Stand na 3 van de 9 wedstrijden:
1       Boyd EXELL                            AUS         30
2       József DOBROVITZ                   GER         8
3       Bram CHARDON                      NED         7
3       IJsbrand CHARDON                  NED         7
3       Chester WEBER                       USA         7
6       Koos DE RONDE                      NED         6
7       Mareike HARM                         GER         5
7       Benjamin AILLAUD                   FRA         5
9       Glenn GEERTS                        BEL         4
10     Jérôme VOUTAZ                      SUI          2

Klik hier voor de volledige uitslag.

Klik hier voor de foto’s.

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via [email protected] niet toegestaan.