21 november 2014

Stuttgart: Chardon start met derde plaats

Ijsbrand Chardon is vanavond als derde geëindigd in de openingswedstrijd van het Wereldbekerseizoen in Stuttgart. De viervoudig Wereldkampioen liet in de eerste omloop een fikse steek vallen en kwam daarmee op achterstand. De wedstrijd werd gewonnen door titelverdediger Boyd Exell, voor wild card deelnemer Daniel Schneiders.


De wedstrijd van vanavond bestond uit twee omlopen, waarbij de tweede ronde over een verkort parcours werd verreden, ontworpen door de Duitse 4-sterren parcoursbouwer Dr. Wolfgang Asendorf.
Chardon maakte in de eerste ronde een fout, wat hem veel tijd kostte. In de tweede omloop haalde de 25-voudig Nederlands kampioen alles uit de kast en maakte hij veel goed door de zette de snelste tijd neer te zetten, wat hem uiteindelijk de derde plaats opleverde met zijn span snelle Lipizzanerpaarden.

Christoph Sandmann reed als enige foutloos in de eerste omloop, maar maakte een stuurfout in de tweede ronde en werd vierde, voor József Dobrovitz.
Tweede wild card menner Georg von Stein reed met twee nieuwe voorpaarden en eindigde als zesde. Nieuwkomer Glenn Geerts was goed onderweg, maar moest zijn span corrigeren in een van de marathonhindernissen, wat hem kostbare seconden kostte. Ook in de tweede ronde had hij pech waardoor hij op zaterdag als eerste moet starten.

Op zaterdag 22 november om 13.45 uur vindt de Wereldbekerwedstrijd plaats, waarin de eerste punten worden verdeeld.

Uitslagen
1. Boyd Exell (AUS) 261,67
2. Daniel Schneiders (GER) 270,38
3. IJsbrand Chardon (NED) 291,79
4. Christoph Sandmann (GER) 300,81
5. József Dobrovitz (HUN) 301,17
6. Georg von Stein (GER) 330,27
7. Glenn Geerts (BEL) 346,00

Klik hier voor de officiële uitslagen.

Klik hier voor de foto's.