22 november 2014

Stuttgart: Mooie tweede plaats voor Chardon in Stuttgart

Stuttgart (KNHS) – Na twee zinderende omlopen is IJsbrand Chardon (Schipluiden) vanmiddag in een volgepakte Schelyer Halle in Stuttgart tweede geworden in de eerste Wereldbekerwedstrijd van dit seizoen. Chardon moest alleen zijn rivaal en titelverdediger Boyd Exell uit Australië voor zich dulden. De Duitser Christoph Sandmann legde beslag op de derde plaats.


Results CAI-W Stuttgart 22 november 2014:
1. Boyd Exell (AUS) 251,18
2. IJsbrand Chardon (NED) 260,35
3. Christoph Sandmann (GER) 275,05
4. József Dobrovitz (HUN) 146,86
5. Georg von Stein (GER) 150,37
6. Glenn Geerts (BEL) 151,86
7. Daniel Schneiders (GER) 155,11

Click here for the official results

Click here for the photos

In de eerste ronde tikte Chardon met zijn vierspan ervaren Lipizzanerpaarden maar liefst drie balletjes van de kegels, maar zijn snelle basistijd en het feit dat zijn concurrent Daniel Schneiders ook in de fout ging, zorgden er voor dat de 25-voudig Nederlands Kampioen in de winning round belandde. Hierin ging de viervoudig Wereldkampioen als eerste van start en zette in een absolute toptijd een foutloze ronde neer. Sandmann kon niet aan zijn tijd tippen en tikte er bovendien een balletje af, waarna het de beurt was aan Exell. De drievoudig Wereldkampioen had een voorsprong van ruim acht seconden op Chardon en deze liet hij zich niet ontnemen. Aangemoedigd door het enthousiaste publiek in Stuttgart snoepte Exell heel iets van Chardon’s tijd af en passeerde hij met een foutloze rit de finish waardoor zijn eerste wereldbekerzege van dit seizoen een feit is.

Chardon was duidelijk na afloop: “Boyd was vandaag de beste. Het was een mooi parcours met technische wendingen en snelheid, daar lag het niet aan. Ik heb de afgelopen oefenwedstrijden steeds bewust jonge paarden ingezet om ze ervaring op te laten doen. In Stuttgart was de eerste keer dat het ervaren span weer bij elkaar liep en ik was eerlijk gezegd wel verrast door de fouten die ze maakten. Maar ik weet dat ze het kunnen en mijn ervaring heeft me geleerd, dat ik gewoon rustig moet blijven en niets moet veranderen aan de training.”

Uitslag CAI-W Stuttgart 22 november 2014:
1. Boyd Exell (AUS) 251,18
2. IJsbrand Chardon (NED) 260,35
3. Christoph Sandmann (GER) 275,05
4. József Dobrovitz (HUN) 146,86
5. Georg von Stein (GER) 150,37
6. Glenn Geerts (BEL) 151,86
7. Daniel Schneiders (GER) 155,11

De volgende Wereldbekerwedstrijden worden gehouden in Stockholm, Zweden, en in Boedapest, Hongarije, op zondag 29 november. IJsbrand Chardon en Koos de Ronde (Zwartewaal) starten in Boedapest, Theo Timmerman (Putten) reist af naar Stockholm.

Klik hier voor de officiële uitslagen.

Klik hier voor de foto's.