20 januari 2016

Subsidie voor WK jonge dressuurpaarden en CAI Ermelo

Het College van gedeputeerden Staten van de provincie Gelderland heeft vandaag ingestemd met het toekennen van een subsidie aan de KNHS voor de organisatie van de internationale menwedstrijd (CAI Ermelo) 2016 en het WK jonge dressuurpaarden 2016. Beide evenementen zijn opgenomen op de Sportevenementenkalender 2015-2016. De subsidie bedraagt ruim 200.000 Euro.

De internationale menwedstrijd vindt plaats van 1 tot en met 3 april en vormt de aftrap van het internationale buitenmenseizoen. De drie wedstrijdonderdelen dressuur, marathon en vaardigheid worden verdeeld over drie dagen georganiseerd. Voor deelnemers is het een eerste gelegenheid om te kijken hoe ze ervoor staan en voor bondscoaches een mooi meetmoment. Daarnaast is dit de enige wedstrijd in West-Europa die de mogelijkheid biedt om een zogenoemde tweester-kwalificatie vroeg in het jaar te behalen. Er worden 140 deelnemers verwacht uit 18 verschillende landen met 400 paarden.

Van 28 tot en met 31 juli worden de beste jonge dressuurpaarden op het WK beoordeeld op hun aanleg voor de dressuursport. De deelnemers plaatsen zich voor het kampioenschap door middel van nationale voorrondes en selecties. Het kampioenschap bestaat uit een voorronde, kleine finale en finale, verdeeld over een viertal dagen. Gedeputeerde Jan Markink: “Het evenement trekt veel potentiële handelspartners van over de hele wereld naar Gelderland. Naast fokkers en handelspartners komen ook de paardenliefhebbers naar Ermelo. Dat is goed voor de regionale economie.” Er komen zo’n 90 deelnemers uit 20 verschillende landen met 140 paarden. Er worden zeker 10.000 bezoekers verwacht.

Bron: KWPN