11 oktober 2014

Succesvol FEI Seminar Wereldbeker vierspannen

In het kader van het World Cup Test Event in Assen organiseerde de FEI een seminar voor de juryleden en officials van de Wereldbeker vierspannen. Ruim twintig internationale juryleden, parcoursbouwers en technisch afgevaardigden uit Nederland, België, Groot Brittannië, Zweden, Zwitserland en Duitsland waren naar Assen gereisd voor deze bijeenkomst.


Op vrijdag werden de nieuwe reglementen van de Wereldbeker vierspannen behandeld door cursusleiders Klaus Christ en Klaus Peppersack. In de avond werd de groep gastvrij ontvangen door de organisatie van het NIC Assen en werd de eerste wedstrijd van het World Cup Test Event door de aanwezigen nauwlettend gevolgd.
Op zaterdagmorgen werd de wedstrijd positief geëvalueerd en werd er in het bijzijn van een aantal internationale vierspanrijders op een plezierige en open manier gediscussieerd over de Wereldbeker vierspannen.

Als kers op de taart werd de juryleden de mogelijkheid geboden om de nog in ontwikkeling zijnde nieuwe FEI dressuurproef voor enkelspan paarden en pony’s live te zien. Hiervoor had de organisatie pony vierspanrijder Jannes Kinds uit het nabij gelegen Balloo bereid gevonden zijn mooie dressuurterrein ter beschikking te stellen. Wereldkampioen paramennen Jacques Poppen verleende zijn medewerking met zijn talentvolle Arabo Fries P.P. en reed de nieuwe dressuurproef en de diverse onderdelen een aantal keer voor, wat nuttige informatie opleverde voor de juryleden en de makers van de dressuurproef.
Het seminar werd afgesloten met een hernieuwd bezoek aan de TT-Hall voor de finaleronde van het World Cup Test Event.

Klik hier voor de foto's