21 januari 2018

Succesvolle 10e editie Indoor Marathon Houten

Afgelopen weekend vond voor de tiende keer de succesvolle Indoor Marathon Houten plaats. De organisatie was in handen van De Rijnruiters. Deelnemers en bezoekers uit Nederland en België waren massaal afgereisd naar Houten om getuige te zijn van dit spektakel met als hoogtepunt de spannende finale en de strijd om het Districtskampioenschap en de startplaatsen voor de Strijd der Districten op 3 februari in Nijkerk.

Ton Vreugdenhil
Foto: Eveline Roseboom Meel

Bij de enkelspan pony’s ging de winst naar Chantalle Boogaarts. Maaike Hannewijk eiste het Districtskampioenschap op en mag samen met reservekampioen Chantal Vermerris naar de Strijd der Districten.

Bij de tandems was Gerben van de Berkt met zijn snelle en foutloze ronde in het selectieve parcours van Hans Zumbrink en Berry van den Bosch de winnaar. Saskia Lems was de enige deelneemster uit District West en nam het startbewijs voor de Strijd der Districten in ontvangst.

Tweespanrijders Jonas Corten en Ton Vreugdenhil maakten het extra spannende door exact dezelfde score te laten noteren. Corten was weliswaar vijf seconden sneller, maar een balletje maakte dat het scorebord voor beide mannen op 146,90 seconden kwam te staan. Laatste starter Marcel Marijnissen vloog vervolgens nog sneller door het parcours pakte hiermee de eindoverwinning. Ton Vreugdenhil werd gehuldigd als Districtskampioen maar aangezien hij verhinderd is voor de Strijd der Districten, wordt zijn plaats op 3 februari ingenomen door Paul Loman.

Bij de vierspan paarden lagen de tijden van Frank Bos en Bruno Taverniers dicht bij elkaar, waarbij Taverniers uiteindelijk aan het langste eind trok.

Bij de enkelspan paarden werd de snelste tijd neergezet door Bernie Damen, waarmee hij Milou Huisman en Pieter Karelse voor wist te blijven. Districtsbestuurslid Jeugd Bram Chardon liet iedereen op grote afstand achter zich, maar moest zich helaas afmelden voor de finale.
In de finale was Pieter Karelse de snelste van de Districtsdeelnemers, gevolgd door Jaap van der Horst. Beide menners kunnen helaas niet aanwezig zijn op 3 februari waardoor Lou Willemse en Brian Bing worden afgevaardigd naar de Strijd der Districten.

Eline Geurs was met haar tweespan pony’s de beste deelnemer in haar rubriek en won de rubriek én het Districtskampioesnchap, voor Ariena Kleijer en Frans Marijnissen. Marijnissen zette weliswaar de snelste tijd neer, maar drie balletjes weerhielden hem van de overwinning. Tijdens de verloting onder de deelnemers won Ariena Kleijer bovendien de tegoedbon voor een nieuw enkelspantuig.

De vierspan pony’s zorgden voor een prachtig slotstuk van de wedstrijd. Onder luid gejuich van de vele toeschouwers zag eerste starter Roy van der Velden hoe zijn naam bovenaan op het scorebord bleef staan. Zijn omloop was niet de snelste, maar met slechts één afgeworpen bal was hij de beste en mocht hij de eerste prijs in ontvangst nemen. Piet Doorn moest in de finale genoegen nemen met de vierde plaats, maar mocht zich wel Districtskampioen noemen. Raymond Leliveld werd reservekampioen en kreeg ook het ticket voor de Strijd der Districten.

Het Team van District West wil zich goed voorbereiden en gaat voorafgaand aan de Strijd der Districten onder leiding van Bram Chardon een avond oefenen bij Manege Chardon in Den Hoorn.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.


Gerben van de Berkt
Foto: Eveline Roseboom Meel