30 mei 2022

Succesvolle eerste drie-ster wedstrijd in Hopetoun

Zondag kwam er een eind aan de eerste FEI 3* wedstrijd ooit in Hopetoun, Groot-Brittannië. Parcoursbouwer Johan Jacobs ontwierp een vloeiende marathon, waarbij goed gebruik werd gemaakt van de locatie. Het bood technische uitdagingen voor gevorderden en was toch toegankelijk voor menners die zijn eerste wedstrijd reden.

“Toen ik het terrein van de marathon daadwerkelijk zag, moest ik mijn plannen aanpassen. Want de lijnen die goed zouden werken op de vlakke ondergrond in Nederland, zouden te zwaar zijn op de glooiende heuvels van Hopetoun”, legt Johan Jacobs uit.

Hopetoun was een selectiewedstrijd voor de Britse enkel- en vierspan paarden. Harriet Bradford won bij de enkelspannen en en Mark Carruthers stuurde zijn vierspan naar de overwinning.

Chris Manger deed uiteindelijk HC mee nadat een van zijn paarden kreupel bleek vlak voor de dressuur. “Hoewel het parcours intimiderend leek toen ik het voor de eerste keer zag, waren er toch een aantal mooie vloeiende lijnen te vinden als je beter keek”, zei hij.

Hoofdsponsor Margo Smith, die als tweede eindigde, was blij met haar prestatie en de fantastische sfeer. Volgens sponsor Janet Pilling is Hopetoun een prachtige kans om een ​​jong paard op een veilige en vriendelijke manier kennis te laten maken met een wedstrijdsport.

Klik hier voor de resultaten


Fotograaf: Gillian Fleming. Menner: Harriet Bradford