6 mei 2014

Winterswijk: succesvolle Jeugdmendag Oost Achterhoek

Tijdens de samengestelde menwedstrijd in het Winterswijkse Rommelgebergte op 4 mei hebben leden van Menverenigingen ‘De Koetsiers Aalten - Dinxperlo’ en ‘Winterswijk Oud Gerij’ een succesvolle eerste Jeugdmendag Oost Achterhoek gehouden. Ruim 25 kinderen in de leeftijd van 3 tot 17 jaar genoten met volle teugen van hun eerste meters op de bok van een aanspanning.


Begeleid door een ervaren menner als instructeur en diverse ervaren koetsiers die de teugels afstonden, kregen de jeugdmenners ruim een uur lang de gelegenheid de eerste fijne kneepjes van het mennen te leren. Daarna reden de kinderen een klein wedstrijdje, waarbij uiterst sterk en fanatiek gereden werd.

De Jeugdmendagen Oost Achterhoek is een programma bestaande uit vijf dagdelen, verspreid over vijf locaties. De lesmomenten zijn tijdens de lokale menwedstrijden in de omgeving van Winterswijk en Aalten.
Doel van de Jeugdmendagen is kinderen enthousiast te krijgen om te gaan rijden met een aanspanning; recreatief of in de sport. Kinderen hoeven geen ervaring te hebben in het mennen en er zijn aanspanningen beschikbaar gesteld.
Deelname aan de Jeugdmendagen is voor de kinderen gratis, dankzij giften van sponsoren en de inspanningen van de vrijwilligers. Kinderen in de leeftijd tot zes jaar zijn ook welkom, zij zullen op een speelse manier in aanraking komen met het mennen en waar mogelijk ook mee rijden op een aanspanning. Kinderen die de mensport willen uitproberen, kunnen zich nog opgeven voor de volgende lesdagen, maar de plaatsen zijn beperkt.
Aanmelden is mogelijk via de website www.jeugdmendagen.nl. Hier is ook meer informatie over de jeugdmendagen beschikbaar.