9 maart 2020

Succesvolle mendag Bathmen te Paard 2020

Traditiegetrouw is 'Bathmen te Paard' - editie 2020, een evenement met een week lang paardensport, op de laatste zaterdag afgesloten met de Mendag. Op zaterdag 7 maart was het genieten van de minimarathon in de gezellige hal van Manege ’t Ruiterkamp in Bathmen.

’s Middags kwamen de regionale menners aan bod in de categorieën enkelspan pony, tweespan pony en enkelspan paard. Er werd fanatiek gereden en gestreden, waarin de beste twee rijders uit iedere categorie zich plaatsten voor de finale van de Bouwgoed Bokaal, die ’s avonds gereden werd.

Om 19.00 uur begon het avondprogramma met de tweespan paarden. De menners gingen voluit en de tijden lagen zo dicht bij elkaar dat één afgereden bal voor het verschil zorgden.
Daarna kwam de finale om de Bouwgoed Bokaal die uiteindelijk gewonnen werd door Dexter Biersteker.

De stemming zat er goed in toen de vierspan paarden aan de start verschenen, die altijd weer voor veel spektakel en goed stuurwerk zorgen door het parcours van Bennie Steenblik.
Als laatste rubriek verschenen de vierspan pony’s aan de start. Een prachtig spektakel: snelheid, wendbaar in de marathonhindernissen en fanatiek in het kegelparcours. Een prachtige afsluiting van Bathmen te Paard 2020.

De winnaars:

enkelspan pony: Peter Jager
tweespan pony’s: Dexter Biersteker (winnaar Bouwgoed Bokaal)
enkelspan paard: Willibrord Woertman
tweespan paarden: Kees Rommens
vierspan paarden: IJsbrand Chardon
vierspan pony’s: Marijke Hammink


IJsbrand Chardon
Foto: Ronny te Wechel

Hans Heus
Foto: Ronny te Wechel