11 oktober 2015

Succesvolle menwedstrijd in Hengelo Gld.

Op 10 en 11 oktober stonden de terreinen van De Hietmaat in het gezellige Gelderse dorpje Hengelo in het teken van de jaarlijkse samengestelde menwedstrijd. Er zijn weinig wedstrijden waar militaire precisie én gezelligheid zo perfect hand in hand gaan. Bij menvereniging in Stap en Draf in Hengelo is dat als vanzelfsprekend. De wedstrijd wordt door een enorme groep enthousiaste vrijwilligers op poten gezet en er wordt keihard gewerkt om alles voor zowel paard als menner optimaal voor elkaar te hebben. Deze geoliede machine resulteerde in mooie sport.

Op zaterdag werd er in drie ringen dressuur gereden. Claudio Fumagalli reed met zijn tweespan buiten mededinging en zette het beste dressuurresultaat van de dag neer met 47.6 strafpunten. Lokaal aanstormend jeugdtalent Jurgen Bolt deed weinig voor hem onder en liet 50.24 strafpunten noteren bij de tweespan pony´s klasse 3. De vaardigheid was mede door het kleine terrein pittig te noemen. De deelnemers die het dressuurmatig goed voor elkaar hadden, konden hier hun hart ophalen en er werd een aantal mooie foutloze omlopen neergezet. Desiree van Lambalgen, enkelspan pony klasse 3, reed het snelste ‘nulrondje’ van de dag.Op zondag stond de mooie marathon op het programma. De hindernissen lagen dicht bij elkaar en waren daardoor makkelijk te volgen voor het publiek. De vele verschillende routemogelijkheden boden zowel de routiniers als de beginnende menner voldoende uitdaging.
Een aantal menners had jonge paarden ingezet om ervaring op te laten doen. In deze marathon zag het publiek de jonge Jurgen Bolt wederom het beste dagresultaat neerzetten, maar Marieke Barmentloo wist door een sterk gereden vaardigheid toch deze tweespan pony rubriek klasse 3 op haar naam te schrijven.

Ook bij de vierspan pony's liet de jeugd zich van haar beste kant zien. Roy van der Velden pakte als een van de weinigen in de waterhindernis bij binnenkomst direct de kortste lijn via de brug naar poort A. Dit was een enorm lastige en krappe route, maar hij stuurde zijn vier pony’s moeiteloos door de hindernis en pakte de rubrieksoverwinning bij de vierspan pony's klasse 3. De Nederlands kampioene bij de enkelspan paarden klasse 3 Wilma Meulendijks was dit weekend oppermachtig en sloot het seizoen met een mooie overwinning af.

Klik hier voor de uitslagen

Klik hier voor de foto's

EK/CT