19 oktober 2014

Succesvolle minimarathon Wenum Wiesel

Op zaterdag 18 oktober vond de internationale minimarathon van het Apeldoornsch Gerij plaats in Wenum Wiesel. Op de startlijst prijkten ruim 75 deelnemers waaronder vier Duitse menners.

Het parcours, ontworpen door parcoursbouwer Bennie Essenstam en zijn assistent Wim Harmsen, zorgde voor mooie sport. In het parcours was een tunnel opgenomen die werd verlicht met gekleurde lichtslagen en die knipperde als de aanspanning de tunnel inreed.

Kees van de Beek. Foto: Marieke Versluis Fotografie

Overdag vonden de voorrondes plaats waarin de 30 finalisten werden bepaald. In de finale die ’s avonds werd verreden, werd het spits afgebeten door de enkelspan pony’s. Deze rubriek werd met ruime voorsprong op zijn concurrenten gewonnen door een lid van het Apeldoornsch Gerij, Kees van de Beek uit Hooglanderveen. Bij de langspan pony’s ging de overwinning naar Marijke Hammink uit Bornerbroek. Tijdens de voorronden ondervond Marijke geduchte tegenstand van niemand minder dan Daniël Schneiders uit het Duitse Petershagen, die het weekend er voor tijdens het World Cup Test Event in Assen IJsbrand Chardon en Theo Timmerman had verslagen. Schneiders plaatste zich voor de finale, maar vond de tijd tussen de voorronden en de finale te lang en bedankte voor de eer.

Henk Geurtsen uit Scherpenzeel was de snelste bij de enkelspan paarden. Bij de tweespan paarden vond er een pittige strijd plaats, die gewonnen werd door de enige vrouwelijke menner Anoeska de Vries uit Kraggerburg. Zij bleef haar zes mannelijke collega’s, waaronder eigen leden Henk Garrits uit Lieren en Tonnie Dijkhof uit Klarenbeek voor.


Bij het schaatsen is er een dweilpauze, in Wenum Wiesel werd dat de Trilwals, Shovel en Sleeppauze genoemd. Na de ‘TTS’ betraden de tweespan pony’s de ring en sleepte Melanie van de Bunt uit Ede de overwinning in de wacht.

De organisatie kijkt tevreden terug op deze editie en heeft inmiddels de datum voor 2015 al vastgesteld. Op 17 oktober 2015 vindt opnieuw de mooie minimarathon van het Apeldoornsch Gerij plaats in Wenum Wiesel.

Klik hier voor de uitslagen.