1 maart 2015

Succesvolle vierspanwedstrijd in Gothenburg

Op zaterdag 28 februari en zondag 1 maart maakten vijf internationale vierspanrijders hun opwachting in de prachtige Scandinavium Arena in het Zweedse Gothenburg voor een indoor wedstrijd volgens Wereldbeker concept. Beide dagen ontaardde de wedstrijd in een mooie strijd tussen regerend Wereldbekerkampioen Boyd Exell uit Australië en de Zweedse topmenner Fredrik Persson, waarbij Exell twee keer aan het langste eind trok.

“Gothenburg is een fantastisch evenement,” vertelt Exell. “Ik was vergeten hoe mooi het hier was. Het publiek is geweldig en de organisatie is heel goed.”

Naast Exell en Persson namen ook de Zweedse menners Johan Dengg, Fredrik Rahm en Axel Olin deel. Olin werd op zijn koets bijgestaan door niemand minder dan oud-wereldkampioen Tomas Eriksson. Ondanks de aanwijzingen van Eriksson moest Olin genoegen nemen met een vierde en een vijfde plaats. Johan Dengg bracht voor het eerst de paarden uit waarmee Georgina Hunt eerder op internationaal niveau reed. Dengg reed echter niet voluit om zijn paarden te sparen voor het outdoorseizoen.

“Iedereen reed heel netjes,” vult Exell aan. “Dan Henriksson had wederom een heel mooi en voor iedereen goed te rijden parcours neergezet.”
De wedstrijd in Gothenburg werd bovendien gebruikt ter promotie van het EK vierspannen, dat in 2017 in de stad wordt gehouden. Het is de bedoeling dat de finale van de Wereldbeker vierspannen in 2017 in het Scandinavium plaatsvindt. In 2016 is Gothenburg al gastheer van de wereldbekerfinales springen en dressuur.

Uitslagen zaterdag
Uitslagen zondag