19 februari 2015

Supercup Mennen een van de hoogtepunten Flanders Horse Expo

Eén van de hoogtepunten op Flanders Horse Expo wordt ongetwijfeld de supercup mennen op zaterdagavond 28 februari in de hoofdpiste van hal 1. Dan komen de beste menners aan de start van de Flanders Indoor Mencup, de jaarlijkse indoorcompetitie tijdens het winterseizoen. Zowel recreatieve als competitieve leden van VLP en LEWB konden deelnemen aan deze cup.

Op Flanders Horse Expo strijden de vier beste menners van het eindklassement om de supercup titel in volgende rubrieken:
• Enkelspan trekpaard
• Enkelspan paard
• Enkelspan pony
• Dubbelspan paard
• Dubbelspan pony

Klik hier voor de deelnemers van de supercup.
De finale van deze cup vond plaats zondag 15 februari op VLP-club QC-Stables in Sint-Niklaas. Indien een menner afziet van zijn deelname, dan komt de volgende van de rangschikking in aanmerking.
Een menner kan slechts met één aanspanning deelnemen in de superfinale. Zo was Gino De Bruyne tweemaal geselecteerd in de categorie enkelspan paard. Hij zal echter met één span deelnemen aan de superfinale. Ook Pieter Claeys was tweemaal geselecteerd: één keer in het enkelspan paard en één keer in het dubbelspan paard. Hij heeft gekozen voor het dubbelspan.

In de supercup mennen de deelnemers geen “traditionele” menwedstrijd, maar wordt de spanning ten top opgevoerd met het spectaculaire “Speel uw spel”-concept.

Klik hier voor meer informatie over de Flanders Indoor Mencup.