9 november 2014

Superspannend Zwartewaal

De eerste minimarathon van het winterseizoen is een feit bij Stal De Ronde in Zwartewaal. Met een kleine zeventig deelnemers werd het spannend in de diverse rubrieken met een hoofdrol voor een aantal De Rondes.


Foto: Marie de Ronde-Oudemans


Foto: Marie de Ronde-Oudemans


Foto: Marie de Ronde-Oudemans


Foto: Marie de Ronde-Oudemans


Foto: Marie de Ronde-Oudemans


Foto: Marie de Ronde-Oudemans

In de jeugdrubriek die inmiddels traditiegetrouw op zaterdagavond wordt verreden, werd Pieter de Ronde eerste, nipt voor zijn jongere zus Julia de Ronde.
Op zondag bezette de dertienjarige Anna de Ronde bij de tweespannen zowel de eerste als de tweede plaats en zette tevens het beste weekendresultaat neer waarmee ze zelfs vader Koos bij de vierspan paarden aftroefde.
In de rubriek enkelspan paarden met ruim twintig starts was Jacqueline de Groot-Apon over twee manches de snelste gevolgd door Regina Peters en Sandra Derksen. Bij de tweespan paarden was het Ton Vreugdenhil die superieur won voor Sandor van Vliet en Linda Kodde won nipt van Sanne van Roon bij de ponyenkelspannen.
De trekpaarden vormen altijd een welkome afwisseling en hier werden met name door Marjolein Brouw en Gregor Melsen snelle tijden neergezet. Marjolein won met haar enkelspan.

De eerstvolgende minimarathon bij Stal de Ronde wordt gehouden op zondag 21 december (en de jeugdrubriek op zaterdag 20 december) en staat helemaal in het teken van de Kerst. Met een extra gevulde prijzenpot én een originaliteitsprijs voor de 'Kerstigste' aanspanning gaan gezelligheid en sport hand in hand.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor de foto's.