22 januari 2014

Swingende huldiging kampioenen

Dinsdagavond 21 januari huldigde de KNHS bij hoofdsponsor Rabobank in Utrecht haar medaillewinnaars van de internationale kampioenschappen. Willem Gunneman zorgde voor een swingende noot door alle kampioenen op ludieke wijze toe te zingen.

Uiteraard werden ook de menners in het zonnetje gezet. KNHS-voorzitter Theo Ploegmakers en bestuurslid Emile Hendrix reikten prachtige foto’s uit aan de kampioenen, terwijl Rob Pouw, projectmanager sponsoring bij Rabobank, aan de medaillewinnaars cheques uitreikte met daarop de medaillegratificaties voor hun goede prestaties. Deze toegiften maken onderdeel uit van het budget waarmee Rabobank de paardensport jaarlijks ondersteunt.Ad Aarts keek heel tevreden terug op het WK ponymennen in Pau, waar het Nederlandse team goud won en er individueel goud was voor Bram Chardon en Ewoud Boom en brons voor debutante Els Broekman: “We hadden geode menners met goede inzet en passie, focus, een goed team, goede eigenaren en een goed management. Dit heeft er voor gezorgd dat de jackpot bij ons ging rinkelen.”

De vierspanrijders wonnen de laatste jaren alle landenwedstrijden waar ze aan de start kwamen en ook op het EK sleepte het team goud in de wacht. Kers op de taart was het individuele goud van Theo Timmerman. “Zonder de steun van sponsoren en familie kunnen deze menners niet presteren, zij verdienen het om bedankt te worden,” voegde De Ruyter terecht toe.

Het tweespanteam had geen beste start op het Wereldkampioenschap, maar wist uiteindelijk toch brons te halen: “We vechten terug hoor,” aldus bondscoach Harry de Ruyter, doelend op het volgende WK.