13 juni 2016

SWM Tilburg kijkt terug op geslaagde editie op nieuwe locatie

Afgelopen weekend werd er na een jaar van afwezigheid weer een samengestelde wedstrijd georganiseerd in Tilburg. De nieuwe locatie in landschapspark Moerenbrug werd door de deelnemers goed ontvangen en ook het publiek wist de weg te vinden. De organisatie en grondeigenaren kunnen terugkijken op een succesvolle editie van de SWM ‘nieuwe stijl’.

Zaterdag werden er door de leden van de organiserende menvereniging de Postkoets zelf een aantal successen geboekt. Ielze Voermans-Thielen (Gilze) sloot de dressuur en vaardigheid af met de eerste plaats bij de pony enkelspannen. Leon van Roessel (Tilburg) won zaterdag bij de enkelspan paarden. De hobbyrubriek werd door Jack de Bakker (Oisterwijk) op zijn naam geschreven. Na de prijsuitreiking was er een gezellige afsluiting van de eerste dag in de mooie Vlaamse schuur naast het wedstrijdterrein.

De marathon startte met een heerlijk zonnetje. Even leek een flinke regenbui roet in het eten te gooien, maar alle rijders kwamen, op een enkel druppeltje na, droog uit de marathon. Er werd stevig gestreden om de winst van de eerste dag vast te kunnen houden, maar de hindernissen die Berry van den Bosch en Perry Hendriks hadden neergezet bleken technisch, waardoor de einduitslag toch voor verrassingen zorgde.

De enkelspan ponyrubriek (klasse 1, 2 en 3) werd gewonnen door Constant Hendriks. Bij de enkelspan paarden gingen Sophie Coolen (Klasse 1) en Koen van Aarle (Klasse 2 en 3) met de winst naar huis. Chantal van der Wijst won de tweespan ponyrubriek (Klasse 1,2 en 3) en Erik Evers sloot deze rubriek bij de paarden (Klasse 1, 2 en 3) winnend af. De langspanrubrieken waren niet groot dit jaar, maar werden uiteindelijk gewonnen door Anton Molendijk (vierspan pony klasse 3) en Wilfried Lempens (tandem pony klasse 1). Jack de Bakker was de enige die zijn eerste plaats vast wist te houden en won de hobbyrubriek met zijn enkelspan pony.

Binnenkort evalueert de organisatie de wedstrijd en wordt bekeken hoe de wedstrijd er in 2017 uit kan zien.
Houd de kalender en www.mvdepostkoets.nl in de gaten voor de datum.

Klik hier voor de foto's

Klik hier voor de uitslagen.Foto: Photowerken


Foto: Photowerken